Domovina

Pokušaj cenzure od strane kontroverzne ”pravobraniteljice” Ljubičić: Prijavila Narod.hr zbog izvještavanja o trans-vijećniku Možemo u Zambiji

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić prijavila je portal Narod.hr Agenciji za elektroničke medije zbog načina na koji portal piše o aferi Zambija i o “transrodnim” osobama. Prijavu je podnijela i izvjesna Nataša Vajagić iz Centra za građanske inicijative Poreč, feministička i LGBT aktivistica. Ovo je tek jedan u nizu pritisaka pravobraniteljice Višnje Ljubičić na portal Narod.hr zbog pisanja o “transrodnosti”.

Nakon što je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić pokušala utjecati na slobodu medija čime je izašla izvan okvira svoje nadležnosti, poslavši u prosincu prošle godine dopis i preporuke portalu Narod.hr, kako ne bi istraživali temu “transrodnosti” i objavljivali i dalje članke na tu temu o čemu se udruga U ime obitelji kao izdavač portala Narod.hr očitovala, u veljači je, u jeku afere Zambija poslala pritužbu na rad našeg portala Agenciji za elektroničke medije.

Pravobraniteljica Ljubičić ovime je nastavila ideološku hajku na portal Narod.hr zbog očite “tabu” teme “transrodnosti”. Dok većina srednjostrujaških medija potpuno ili djelomično ignorira jedan bitan aspekt afere Zambija, a to je činjenica da je među uhićenima transrodno/istospolni par Kraljević, portal Narod.hr odbija pokušaje cenzure i tom se temom opširno bavi kao što se opširno bavimo i pravnim aspektom afere Zambija, ali i političkim. naveli su na portalu narod.hr .

”Agencija za elektroničke medije zaprimila je pritužbu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova zbog, navodno, tendencioznog prikazivanja transrodnog hrvatskog državljanina i predstavnika LGBTIQ zajednice, sve kako je navedeno, da bi se navedena osoba kako i cjelokupna LGBTIQ zajednica, posebice transrodna populacija, javno dodatno izložila društvenoj stigmi temeljem rodnog identiteta i spolne orijentacije, s ciljem da se društvo neosnovano dodatno zaplaši te pojača animozitet prema određenoj populaciji samo zato što se ne uklapa u određene svjetonazorske norme i paradigme…”, stoji u dopisu AEM-a o pritužbi pravobraniteljice.

Uskoro očekujemo sličan pokušaj pritiska i cenzure i prema našem portalu s obzirom da se i portal crodex.net također opširno bavio ovom temom na način koji očito ne odgovara određenim LGBTiQ udrugama čija je zastupnica ”pravobraniteljica” Ljubičić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button