Zanimljivosti

Pokupec:”Pitam se: tko bi danas branio Hrvatsku da ju netko napadne? Njonjo u gaćicama na leopardov uzorak?”

Ivan Pokupec, križevački vjeroučitelj koji je organizirao prosvjede pred domovima članova Stožera objavio je zanimljiv komentar na facebooku vezano za događanja u Ukrajini. Njegov komentar donosimo u nastavku:

”Za razliku od većine, koju odreda čine vrhunski nogometni treneri, teolozi, etičari, analitičari, ratnici i geopolitičari – ja nemam pojma što se događa između Rusije i Ukrajine. Ne znam tko je kriv ni zašto.

Prirodno naginjem tome da sam na strani slabijega i napadnutoga. Još prirodnije mi je vjerovati suprotno od onoga što tvrde Plenković i Index. Ali pošto u pravilu ne gledam u tuđe dvorište ako je u mome kaos, u globalu ne znam što se izvan male Hrvatoslavije događa.

No gledam prizore šačice Ukrajinaca s molotovljevim koktelima, a s druge strane kolone vozila punih ljudi koji bježe prema Mađarskoj. I najžalosnije je to što ovim drugima ne zamjeram. Jer se sjećam kako je moj stari bio spreman dati život za ovu državu i gledam gdje je sada. A znam gdje su bile pobjegulje, a vidim i gdje su sada. I pitam se: tko bi danas branio Hrvatsku da ju netko napadne? Anemična pobjegulja? Njonjo u gaćicama na leopardov uzorak? Bolesni, umorni, istraumatizirani poput mog oca? Ili vječito napušeni, o ekranima ovisni klinci? Inače, predlažem vrlo jednostavno rješenje SVIH ratova, kriza i pandemija: svaki narod treba deratizirati centar glavnog grada svoje države. Redovito. Pa da vidiš mira i blagostanja.

Bih li ja danas ostavio svoju ženu i dvoje male djece, uzeo pušku i išao braniti ovo? Iako se bojim da bih, iskreno se nadam da ne bih. Pa da poslije ginem svakih par godina na drugom mjestu i iz drugog razloga, kako nekom manipulativnom, bahatom, lažljivom, slabokrvnom š*pku paše…” napisao je Ivan Pokupec.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button