Crna kronikaHumor

POGLEDAJTE NAJVEĆE PROVALE FADILA NOVALIĆA ! Plenković je još dobar, kakvih ima…

Fadile, oprosti. Opet!

Premijer FBiH Fadil Novalić gostovao je jučer na Federalnoj televiziji u emsiji “Rezime”, a jedan od njegovih odgovora postao je viralan. 

 Društvene mreže užarile su se od njegovog „rješenja“ za poskupljenje ulja i piletine za 37 posto, a što je jako aktuelno ovih dana.

Naime, „genijalni“ odgovor Novalića na opasku voditelja Sanjina Bećiragića da 100 maraka ove godine i 100 maraka prošle godine nemaju istu vrijednost, kaže „ovisi što kupujete“, piše Avaz.

„Ako kupujem ulje“? pita novinar, tada Novalić kaže „ako kupujete ulje onda ćete ga kupiti 37 posto manje“, što je šokiralo novinara.

“Kupujte manje, ako ste kupovali 100 litara, sada kupujte 60”, „pojačao“ je odgovor Novalić.

Podsjetimo, ovo je samo jedna u nizu Novalićevih izjava koje su zabavljale javnost. Prisjetimo se nekih od njih.

”Puno je važnije što jedeš nego čime jedeš”, kazao je Novalić gostujući u Pressingu na N1 televiziji uz šaljivu konstataciju da nije zdravo jesti zlatnim kašikama.

Prema mišljenju premijera Novalića, BiH već sada, iako daleko od EU ima neke parametre te zajednice:

“BiH je prema nekim parametrima nezaposlenosti ispred pojedinih članica Europske unije poput Španije i Portugala.Mi imamo manju nezaposlenost od Španjolske i Grčke. To je činjenica”.

Onda je u Pressingu, primjer nezaposlenosti objasnio kroz slučaj jedne frizerke:

“Ispričat ću vam slučaj jedne frizerke koja je tražila radnicu. Nazvala je 10 drugih frizerki koje su bile na birou i niti jedna nije htjela da radi. Dosta ljudi na birou ne traži uopće posao, nego želi ostvarit druga prava tipa zdravstvene zaštite”.

Zbog svojih izjava, Fadil Novalić je prošle godine dobio i nagradu “Zlatni odron”, koju mu je dodijelilo Udruženje rediteljica i reditelja u BiH. “Zlatni odron” se dodjeljuje za nestručno, netransparentno i nesavjesno djelovanje.

Prošle godine Novalić je imao opasnu borbu sa zaštitnom maskom, koju opet nije stavio kako bi trebao. Novalić je otpakirao masku, a potom je vezice koje se stavljaju iza ušiju – pokušao svezati oko vrata. Nije mu uspjelo. Ubrzo mu je stigla pomoć, nakon čega je masku, inače namijenjenu za pokrivanje nosa i usta, svezao oko vrata.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button