Izbor uredništvaVideo

Podcast Velebit – Robert Valdec: Kada će se Hrvati probuditi?

U najnovijem Podcast Velebit gostovao je Robert Valdec, zabranjeni hrvatski novinar, zagrebački dečko iz Mesničke, buntovnik i čarobnjak istovremeno. Intrigantna osoba u svakom pogledu.

Njegova biografija, ukratko, pravi je triler. Od njegovih jutra  poezije u Tingl-Tanglu,  trešanja iz vrta ispod kuće Krleže koje je uzimao iz ruku gospođe Bele, susreta i druženja s velikim Fabijanom Šovagovićem te nošenja cekera Ranku Marinkoviću do Visoke.

Valdec nije završio studij strojarstva, te je imao neuspješne prijamne na glumačkoj akademiji, do NOVINARSTVA, gdje se polovicom devedesetih „ukotvio“, pronašao! Tamo je pohađao i poznatu Večernjakovu novinarsku školu, protutnjao kroz sve rubrike, od Gradske, Crne kronike, Unutrašnjo-političke i Vanjsko-političke rubrike, revijalnih izdanja, a 2000.-e prešao u Jutarnji list u kojem je, isprva, kao urednik Gradske rubrike, a nakon toga specijalni reporter, radio sve do 2003. kada je dao sporazumni otkaz, zbog neslaganja s uređivačkom politikom lista.

Već do tada obišao je cijeli svijet, od Europe, SAD-a, Južne Amerike, Afrike…, a posebna mu je strast bio Bliski istok. Te, 2003. po povratku iz rata u Iraku, kad je dao otkaz, postao je novinar – slobodnjak, freelancer.  Od tada radi gdje želi, s kim želi, diljem svijeta, a prihvaća vođenje  emisije Istraga na Nova TV koja je nakon 150 epizoda, naprasno ukinuta iz političkih razloga.

Podcast Velebit – Robert Valdec: Kada će se Hrvati probuditi?
www.crodex.net
Emisija Istraga je vjerojatno ukinuta zbog Milorada Pupovca i njemu sličnih?

Od te veljače 2009.  postaje ‘persona non grata’ u hrvatskom medijskom prostoru, ponekad se ipak probijajući s nekom ekskluzivom, da bi i to ubrzo prestalo. Do 2018. radio je za strane medije, a tada osniva svoju tvrtku ‘Deadline Productions’ koja se bavi medijima, odnosima s javnošću, organizacijom skupova…, a u sklopu tvrtke nastao je i tu je i portal normabel.com.

Dobio je u to vrijeme i nagradu kao najpopularnije TV lice u Hrvatskoj.

Autor je i dokumentarnog filma “Bagdhad za 21 dan” u znak sjećanja na kolege, ratne novinare ubijene i ranjene u ratu. Radio je i za CNN u Hrvatskoj na nekoliko izdanja i za TV OTV kao voditelj emisije uživo.  Radio je u Washingtonu, DC s State Departmentom, u New Yorku s Daily Newsom, u San Franciscu s časopisom Mother Jones i St. Louisom. Izvještavao  o svjetskim poslovima, putujući po Bliskom Istoku, Africi i Južnoj Americi. Bio je i gostujući predavač na Zagrebačkoj školi novinarstva i sudionik  više radionica novinara i urednika pod pokroviteljstvom USAID-a.

Iz svega gore navedenog ne propustite njegovo gostovanje u najnovijem podcastu Velebit, a teme su sljedeće:

► Kako je Milan Bandić postao narodni heroj u Rusiji?

► Tko su vlasnici medija u Hrvatskoj?

► Tko je vlasnik Adria Media Grupa koja u Hrvatskoj ima desetak medija?

► Kako se dogodila prodaja Večernjeg lista?

► Je li Styria katolička firma?

► Tko stoji iza novog medijskog projekta Una TV?

► Tko upravlja N1 televizijom?

► Čija je Nova tv?

► Zašto srpski poduzetnici pokazuju interes za hrvatske medije?

► Zašto hrvatska vlada nema interes za medijsku scenu u Hrvatskoj?

► Kakva je slika vlasničke strukture u drugim europskim zemljama?

► Ostvaruju li se protokoli Memoranduma 2 koji govore o ulasku srpske politike u hrvatske medije?

► Kako su u Večernjem listu u jednom danu podijeljeni otkazi za 70 novinara, a da HND na to uopće nije reagirao?

► Raduju li se u HND-u kada se pokrene politički sudski postupak protiv novinara koji nisu njihovih političkih svjetonazora?

► Je li N1 televizija pod utjecajem nekih stranih obavještajnih sustava?

► Zašto se HEP oglašava na N1 televiziji?

► Kada će se Hrvati probuditi?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button