Svijet

Je li žrtva ruskih agresora mnogo vrjednija od žrtve američkih agresora?

Sedam je godina od agresije Saudijske Arabije na Jemen i rata kojega uvelike podržavaju SAD i UK (napose zračnim napadima). Rat u Jemenu najveća je svjetska humanitarna kriza ali međunarodna javnost ovaj rat uglavnom zanemaruje, što svjedoči o utjecaju Saudijske Arabije i uspješnosti njihove propagande.

Otkad je počeo rat u Ukrajini, Dnevnik HRT-a nije niti jednom ovaj rat barem spomenuo….nisu niti jednom! Gotovo pola milijuna žrtava ne zaslužuje niti jedan spomen u Dnevniku, ma niti nakon priloga o Štefici koja kao najstarija žiteljka sela Zebanec ne pamti tako topli ožujak…niti slova!

Odakle ta dvostruka mjerila? Da li je žrtva ruskih agresora mnogo vrjednija od žrtve američkih agresora? Ili je to stoga što Jemenac ipak ne vrijedi toliko koliko vrijedi Ukrajinac? Nitko ne osuđuje S.Arabiju, nikakve sankcije se ne nameću SAD-u i S.Arabiji, štoviše, UK i Francuzi joj prodaju gomilu oružja i na tome dižu lijepu paru.

Preporučujemo vam da Dnevnik, naravno, više ne gledate, a zaključke pokušavajte donositi samostalno. Usprkos svemu, obrazovanje i podučavanje djece u Jemenu nije stalo (vidi sliku). Nadam se samo da ih uče prirodnim i društvenim znanostima, a ne da ih indoktriniraju i truju mozak raznoraznim budalaštinama praveći od njih buduće novo topovsko meso.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button