Izbor uredništva

Skandalozno:Po Faktografu novinari trebaju znati što Capak misli a ne ono što govori

Krunoslav Capak je na press konferenciji kazao da od 6.932 novooboljelih, njih 1.790 nije cijepljeno (što bi značilo da je 75 posto novooboljelih cijepljeno) što je većina neovisnih medija prenijela uključujući i naš portal.

Idući dan Capak je priopćio da je napravio grešku prilikom čitanja podataka.

Točna informacija glasi da je među 6.932 novooboljelih taj dan bilo oko 75 posto necijepljenih, a 25 posto cijepljenih . Ali po Faktografu ”lažne vijesti” ne širi Capak već mediji koji su samo prenijeli njegove riječi tako da je Faktograf.hr cenzurirao naš članak u kojem smo točno prenijeli izjavu Krunoslava Capaka, ravnatelja HZJZ-a sa službene press konferencije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Faktograf tvrdi da smo namjerno iskoristili njegov “lapsus” za neke svoje navodne ciljeve protiv cjepiva, što naprosto nije točno. Nismo mogli znati da je “lapsus” kad je Capak čitao podatke s papira, nije ispravio taj podatak i nikome na pressici ni nakon nje to nije bilo čudno niti izgledalo kao “lapsus”. Kako smo to mogli znati osim ako čitamo njegove misli?

U istom članku objavili smo i Capakov demanti njegove vlastite izjave čim smo ga vidjeli (demanti nije poslan Crodex-u, dakle nama nije stigao, već mainstream medijima koji ,zamislite, njegovu spornu izjavu nisu ni objavili).

Ako je netko iz zdravstvenih vlasti iznio netočne podatke, valjda bi zbog toga trebalo napasti njih, a ne glasnika.

Faktograf je samo jedan od krakova progresivno-marksističke Orwellovske hobotnice. Portal i organizacija službeno zadužena za suzbijanje laži zapravo sama pomaže širenju laži – ukoliko one koriste određenim financijskim i političkim interesima. Pri tome se ipak najradije služi lažima i poluistinama.

Dodjeljivanjem negativnih oznaka GONG-ov portal je zapravo cenzurirao crodex.net na Facebooku kako bi sadržaj s kojim se ne slaže došao do što manje čitatelja. Naime, internet portali jedan dio čitatelja dobivaju preko društvenih mreža, na kojima dijele svoje članke.

U praksi to izgleda ovako:

Ako Faktograf ocijeni priču lažnom, pojavit će se niže u News Feedu. To značajno smanjuje broj ljudi koji je vide. Dodjeljivanjem negativnih ocjena Faktograf smanjuje doseg objava na Facebooku i samim time utječu na dijeljenje određenih informacija, kao i na čitanost portala. Pritom je problem selektivno biranje informacija koje će biti označene kao netočne.U nastavku donosimo članak koji možete pročitati ovdje koji je faktograf ocijenio netočnim.

Svakog čovjeka zainteresiranog za slobodu govora i mišljenja u Hrvatskoj trebala bi zbrinuti činjenica da udruga koja se bavi slobodama govora i medija te građanskim slobodama – GONG, nastoji smanjiti doseg vijesti pojedinih portala, odnosno cenzurirati ih, jer im se ne sviđaju njihove potkrijepljene tvrdnje i stavovi ili uređivačka politika.

U Hrvatskoj postoji Zakon o medijima a Petar Vidov/Faktograf su čisti pokušaji instalacije Ministarstva istine mimo svih Ustavnih načela RH.

Najveći lažovi i manipulatori u zemlji su upravo Gong i HND koji su napravili Faktograf pa oni uz sumnjive izvore financiranja određuju što je istina, a što nije istina u Hrvatskoj.

Faktograf je privatni portal GONG-a, kojeg među ostalima financiraju Balkan Trust for Democracy, Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva, Europska Komisija i Otvoreno Društvo. Sve navedene organizacije su marksističko-globalistički ljevičarski agitatori. Ti prihodi tvore 90% prihoda GONG-a. Od različitih financijera, najmanje NED (National Endowement for Democracy) te Open Society Foundation su pod palicom Georgea Sorosa, jednog od glavnih promicatelja globalističke tiranije, dok iza EACEA i ESF stoji Europska komisija – još jedna izrazito protudemokratska i protunacionalna institucija.

Faktograf također surađuje sa Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost. Posljedično, Faktograf za činjenice nije ama baš nimalo briga, već ih brine jedino kako smanjiti doseg politički nepoželjnih medija.

To je samo po sebi veliki problem, no problem je istovremeno prije svega osobna dimenzija koja Vidova vodi u njegovom radu i duboko povezani osobni odnosi koji nemaju nikakvog profesionalnog odmaka, a kamoli pretenzije na novinarsku istinu i činjenice. Općenito, Faktograf je propagandna mašinerija globalističke ljevice koja tim putem nastoji nametnuti dogmatsko jednoumlje, i uništiti ono malo slobode što je u suvremenom svijetu još preostalo. Pojavom Faktografa smo još jedan korak bliže ka uvođenju Ministarstva Istine iz Orwellove 1984.

Faktograf nema veze s novinarstvom i to već svi u Hrvatskoj znaju, a nažalost nitko se time u politici ne bavi.

Narodu je dosta cenzure na društvenim mrežama i aktivističkog portala koji proizvoljno na osnovu toga tko im je blizak, a tko ne određuje čije će tvrdnje navodno provjeravati i što je istina a što laž!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button