Domovina

Petek postavio pitanje oko luksuznih crnih Audija gradonačelniku, a odgovaraju mu možemovske saborske zastupnice?!

”Postavim pitanje oko luksuznih crnih Audija gradonačelniku, a odgovaraju mi saborske zastupnice?! Je li to na snazi onaj model supermožemovske kontrole nad radom gradskih tvrtki i ureda od strane ljudi sa zelenim iskaznicama koji u njima uopće nisu ni zaposleni?” komentirao je današnje istupe saborskih zastupnica Kekin i Benčić vezano za skandaloznu kupovinu luksuznih službenih automobila u Gradu Zagrebu.

Obećali su iz Možemo da neće uzimati luksuzne Audije kao službena vozila – ipak su ih nabavili!

Obećali su iz Možemo kupiti vozila za osobe s invaliditetom – nisu ih kupili!

Obećali su da će reformirati gradski javnu nabavu – nisu to napravili, nego taj posao i dalje rade isti ljudi, na isti način!

Postavim ja gradonačelniku i Holdingu pitanja: tko u Holding grupi vozi crne luksuzne Audije, koliko košta dnevni najam po vozilu i koliko komada je u opticaju, sve službeno pisanim putem.

Odgovora nema!

Prvo mi jučer ‘odgovara’ saborska zastupnica Benčić iz Sabora ispred Bašćanske ploče. Od nje sam očekivao da objasni zašto su njezini frendići obavljali i tolerirali nezakonite radove na odlagalištu Jakuševec tijekom 2023. godine prije havarije odrona otpada krajem prošle godine. Ona je naime za taj dokument Državnog inspektorata upućenog također Holdingu saznala, kao i za moje pismo vezano uz Audije. Pa je prošle godine odlučila odgoditi zakazanu sjednicu Odbora za zaštitu okoliša, kako stranačkim kolegama iz gradske vlasti u Zagrebu odgovornost za kaos na Jakuševcu ne bi eksplodirala u lice tijekom kampanje za parlamentarne izbore.

Ali Bančić ipak tumači tumači razliku opreme u crnim luksuznim Audijima uprave koje je postavio Tomašević koji je potpisao Odluku o odabiru ponuđača, kao i ugovor s Viatorom.

A danas se na temu crnih luksuznih Audija javlja i na pitanje ‘odgovara’ saborska zastupnica Kekin. Za nju nisam bio siguran gdje je? Traga li još uvijek za ‘ukradenim’ lijekovima iz bolnice Sveti duh ili su ju građani izabrali da ih predstavlja u Europskom parlamentu? Ona bi ih 100% poslušala, jer je u koaliciji s građanima uvijek osluškivala što građani žele.

Hoće li se sutra vezano uz Audije iz Brisela javiti novi europarlamentarac Gordan Bosanac, ili će javnost dobiti odgovor od Holdinga i Tomaševića kojima je upit i upućen?

Od SDP-a Zagreb također očekujem brzu i snažnu reakciju oko je obmanjivanja građana Zagreba od strane gradonačelnika Tomaševića oko crnih Audija, kao i čvrste, argumentirane stavove oko nezakonite radove na odlagalištu otpada Jakuševec ususret odronima otpada, gubitka posla Gradske plinare Zagreb Opskrba te epohalne propuste oko povlačenje europskih sredstava za projekt vodoopskrbe i odvodnje i gradnju bazena u Španskom.

Renato Petek

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button