Zanimljivosti

Otvoreni poziv Bošnjacima:Ne glasajte za Željka Komšića jer time činite ogromnu štetu Bosni i Hercegovini!

Bošnjački političar, književnik i novinar Fatmir Alispahić uputio je otvoreni poziv Bošnjacima da ne glasaju za Željka Komšića jer time čine ogromnu štetu Bošnjacima i Bosni i Hercegovini . Inače, Fatmir Alispahić je još prije 17 godina, objavio otvoreni poziv bošnjačkim zvaničnicima da odu u Grabovicu. Na žalost, bošnjačka politika nije u stanju svjedočiti trajno suosjećanje i distancu od zla koje je počinjeno u njihovo ime ne samo u Grabovici već i na brojnim drugim mjestima u BiH(Uzdol,Doljani, Trusina, Jablanica, Bugojno, Travnik, Vitez, vareš,Kakanj,Fojnica…). Nevjerojatno je da su samo dvojica bošnjačkih političara došla u Grabovicu i poklonila se nedužnim žrtvama: Mirnes Ajanović i Fatmir Alispahić.

U nastavku donosimo Alispahićev otvoreni poziv Bošnjacima:

”Otvoreni poziv Željku Komšiću:

Povuci se, praviš štetu!

Ako se građanska demokracija sprovodi samo nad Hrvatima, dok Bošnjaci biraju sebi, a Srbi sebi – onda to nije demokratija, već je to nasilje.

Tek ako se izborimo da svi građani BiH mogu glasati za kandidate za članove Predsjedništva BiH iz reda sva tri bh. naroda, tada će imati smisla da preporučimo da svi glasaju i za Željka Komšića.

Jer, Željko Komšić je dobar čovjek, istinski patriota, i bilo bi dobro da bude u Predsjedništvu BiH – ali ne ovako, već pošteno, i na osnovu izborne jednakopravnosti.

Konačno je vrijeme da Bošnjaci razumiju da njihov, bošnjački, pseudograđanski izbor Željka Komšića nije donio nikakvu korist, a načinio je, i čini, ogromnu štetu Bošnjacima i Bosni i Hercegovini.

Trebao bi to – kao istinski patriota – razumjeti i Željko Komšić i povući se iz utrke za Predsjedništvo BiH, dokle god se Izborni zakon ne izmijeni tako – da svi mogu glasati za sve.

Gorka je istina da nitko kao Bošnjaci, i nitko kao Željko Komšić, nije legitimirao hrvatsko pravo na treći entitet.” naveo je Alispahić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button