Domovina

Slijedi li današnji HDZ Tuđmanov put i viziju ili je Plenkovićev HDZ samo ime kojim obmanjuje glasače!?

Što je HDZ danas pod predsjedanjem Andreja Plenkovića?

Samo ime kojim obmanjuje glasače!

Po svim gospodarskim pokazateljima Hrvatska je na dnu ljestvice EU, a po siromaštvu i iseljavanju  visoko  na ljestvici, dok je istovremeno premijer Andrej Plenković hvalisanjem kako Hrvatskoj na čelu s njim raste ugled u EU i u svijetu, sebi osigurao visoko mjesto u EU( štipanje za stražnjicu) i bijeg iz moralno, gospodarski i  demografski devastirane Hrvatske! piše Lili Benček za blog Hrvatske pravice.

HDZ na čelu sa dr. Tuđmanom predstavljao je volju hrvatskog naroda:

  • Državotvornost; očuvanja kontinuiteta hrvatskoga povijesnoga državnoga prava ( Ante Starčević)
  • Suverenizam; poštivanje hrvatskog  gledište, a ne da ga se,  ako  se opire  velikosrpskim, jugoslavenskim, titoističkim i  unitarističkim ciljevima, označava  kao nacionalistički, separatistički, ustaški ili  fašistoidni.
  • Domoljublje: poštivanje povijesnog,  kulturnog, vjerskog i  tradicijskog  identitet hrvatskog naroda.

HDZ na čelu sa Andrejom Plenkovićem:

  • poništava hrvatsko nacionalno biće,
  • poništava temelje na kojima je nastala Hrvatska
  • Poništava ciljeve pravednog, legitimnog,  obrambenog  i oslobodilačkog Domovinskog rata (1991. – 1995.) kojim je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.
  • Poništava ciljeve osnivača HDZ-a
  • Poništava volju naroda za referendum,  ruši demokratske temelje društvenog  uređenja Hrvatske
  • Postao totalitarna, diktatorska stranka, a članstvo pretvorio u poslušnike „velikog vođe“

Plenković je poručio da je „HDZ jedinstven” jer, u odnosu na brojne druge stranke u zemljama srednje i istočne Europe, zadržava visoki stupanj povjerenja biračkog tijela u odnosu na druge zemlje. Naveo je i kako je malo zemalja u srednjoj i istočnoj Europi u kojima se može naći politička stranka nastala u vremenu velikih prekretnica – pada Berlinskog zida, rušenja komunističkog sustava, vala demokracije koji se širio istočnom Europom, a da su i danas utjecajne kao što je HDZ.

Aha, to je stvarno čista demagogija i prodavanje neistina. Danas nakon gotovo 3 godine od usvajanja Rezolucije EU Parlamenta od 19. rujna 2019. godine o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)), premijer Plenković nije našao za potrebno ratificirati tu Rezoluciju, niti se o njoj nje raspravljalo u Hrvatskom Saboru. Bježe od nje kao vrag od tamjana, da se njegovi koalicijski partneri SDSS-ovci ne nađu „povrijeđeni“, jer je Milorad Pupovac koji ih predstavlja u javnosti,  na pozicijama jugokomunističke i titoističke ideologije, naziva hrvatski narod zločinačkim, ustašoidnim. Komemorirajući događaje iz 2.svjetskog rata izravno krši Ustav RH i Odluku Hrvatskog Sabora o prekidu svih državno-pravnih sveza sa SFRJ od 8. listopada 1991.godine. Tim stalnim komemoracijama, neprestano stigmatizira Hrvate, ugrožava suverenitet i integritet Hrvatske postavljajući  se kao vrhovni arbitar nad Hrvatskom,  koju na svu silu hoće oblikovati po mjeri srpske nacionalne manjine.

I po pitanju manjinskih prava dobro je poznat stav tadašnjeg HDZ-a i dr.Tuđmana:

„Priznajući Srbima sva prava (na jezik i nacionalna društva, na svoj list i svoje razmjerno predstavništvo) istodobno ističemo da ta prava ne mogu biti ni u kom smislu iznad prava što ih pripadnici hrvatskoga i ostalih naroda uživaju u drugim republikama, niti u bilo čemu mogu dovoditi u pitanje suverenost hrvatskoga naroda u njegovoj Republici. Nijedan povijesno samosvojan narod ne miri se sa zatiranjem svoje samobitnosti i suverenosti, a sudbina svakoga manjinskog naroda ovisi o njegovu odnosu prema zemlji u kojoj živi”

Hrvatska demokratska zajednica HDZ, koja je 90-tih bila stožerna domoljubna i državotvorna stranka i okupljala većinu domoljubnih Hrvata, pretvorila se u najveću interesnu, grupacijsku i klijentelističku stranku kojoj su važniji interesi EU, raznih lobija, svjetskih grupacija,  masonskih loža i osobno bogaćenje od interesa hrvatskog naroda!

A tek kako je HDZ proganjao Generala Gotovinu i ljude koji su ga podržavali? Profesor, ravnatelj Krešimir Mihajlović, koji je 2011.godine, dok su generali Gotovina i Markač još bili haški zatvorenici, u projektu s učenicima i kolegama izradio plakat na kojemu su bile istaknute fotografije dvojice generala uz natpis „hrvatski mučenici“. Bila je to škola koju su pohađala djeca tadašnjeg SDP-ovog premijera Zorana Milanovića, a vrlo brzo nakon toga ravnatelj Krešimir Mihajlović smijenjen je s dužnosti i do danas nije završena sramotna sudska trakavica oko razrješenja njegovih prava, jer je pravdu potražio na međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Sramotne riječi koje je Vladimir Šeks izgovorio na HRT „locirati, identificirati, uhititi, transferirati‘,ne mogu se zaboraviti.

Predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja “Dr. Franjo Tuđman” Vladimir Šeks poručio je onima koji dvoje u poziciju i snagu HDZ-a da je ta stranka “bila i ostala središnja snaga hrvatskog naroda i najbolji jamac hrvatske budućnosti”. “S time trebaju računati svi. I oni koji Hrvatsku žele graditi, ali i oni koji bi Hrvatsku razgrađivali”, naglasio je. Dodao je kako “ovima prvima HDZ nudi suradnju, a drugima će pružiti žestoki otpor”.

Pod vodstvom Andreja Plenkovića pretvorila se u stranku koja razara same temelje na kojima je stvorena Republika Hrvatska.

A najžalosnije je to što hrvatski birači još uvijek glasaju za ime stranke, a ne za sadržaj!

Nakon smrti dr.Franje Tuđmana HDZ je postala stranka kojoj svaki novi predsjednik piše svoju povijest. Malo ga detuđmaniziraju, pa ga tuđmaniziraju, pa od njega rade europsku pučku stranku… Tako je bilo i u vrijeme Ive Sanadera, Jadranke Kosor, Tomislava Karamarka i sada Andreja Plenkovića i svi se pozivaju na Tuđmanov HDZ!

Andrej Plenković nikako se ne može pozivati na dr. Franju Tuđmana, jer je preusmjerio  Tuđmanov HDZ-a i skrenuo stranku sa pravca u kojem ju je pozicionirao dr. Franjo Tuđman!

HDZ je demokršćanska stranka, pozicionirana desno, sa izričito hrvatskim nacionalnim predznakom.

Sa kojim pravom Andrej Plenković mijenja Hrvatsku, nije je on stvarao?

Kada su ga iz Bruxellesa pozvali u Hrvatsku s ciljem da preuzme HDZ i Vladu, Andrej Plenković je otvoreno rekao da ima namjeru mijenjati i HDZ i Hrvatsku. Sa kojim pravom? To što je izabran za predsjednika HDZ-a i Premijera znači po Ustavu RH da služi narodu, a ne da ga mijenja!

Tu je zakazalo podaničko i neodgovorno članstvo HDZ-a. Oni to nisu smjeli dopustiti! Nije predsjednik stranke apsolutistički vladar!

“Smatram da stranka ne može biti talac političke sudbine bilo kojeg svog člana” velevažno je izjavio na Saboru stranke Andrej Plenković 28 svibnja 2016. godine, da bi iz stranke eliminirao sve koji ne podupiru njegovu politiku i postao apsolutni gospodar stranke i Vlade.

I kako je mijenjao? Počeo je sa Istanbulskon konvencijom, došao do „HDZ drži obitelj temeljnom vrijednosti, a poštujemo i druge oblike obiteljskog života“, a gdje će završiti, na poštivanju pedofilije?

” Ja mogu što hoću ” poručio je Premijer Vlade RH u Hrvatskom Saboru! Apsolutistički, totalitarno može što hoće, jer ima poslušne saborske zastupnike, koji ne razmišljaju da odluke donose u korist hrvatskog naroda, nego Plenkoviću na pladnju ” što on hoće”!

Zašto se nije tako odlučno založio za provedbu Rezolucije EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine o osudi komunizma kao totalitarnog zločinačkog režima?

Zašto je tako zdušno uzeo u Vladu SDSS, prevarivši birače, stranku koju je osnovao u  Hagu optuženi ratni zločinac Goran Hadžić, čak i za zločine na Ovčari?

Zašto provodi skupa sa SDSS-om Memorandum SANU 2, izjednačavajući agresora i žrtvu pod jeftinom populističkom floskulom o pomirbi, bez priznavanja odgovornosti i krivnje agresora za ratna razaranja i žrtve?

Zašto je obezvrijedio sjajnu pobjedničku akciju OLUJU, koja se uči u Američkim vojnim školama i pretvorio je u komemoraciju pojedinačnim civilnim žrtvama iz srpske  manjinske zajednice?

Poslije smrti prvog Predsjednika u samostalnoj RH dr. Franje Tuđmana 10.prosinca 1999.godine, počinje bal vampira svih koji ” su sve činili da Hrvatske ne bude”

Poslušajte govor dr.Tuđmana  u zračnoj luci Pleso, kada se vratio iz SAD:

Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini – rekao je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Nećemo dopustiti? E moj Franjo!, evo sve su to dopustili i još više!

Cijeli tekst možete pročitati na hrvatskepraviceblog.com

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Hrvatske pravice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button