Domovina

Oštre reakcije nakon policijskog teroriziranja HOS-ovaca ! Božinović mora dati ostavku

Kao što smo već pisali pripadnici HOS-a nisu pušteni u Knin na proslavu obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice VRO Oluja. Umjesto u Kninu veterani HOS-a predvođeni pukovnikom Skejom u policijskim ‘maricama’ završili u Šibeniku što je izazvalo oštre reakcije javnosti !

Na incident u Kninu gdje u HOS-ovci, umjesto da sudjeluju u obilježavanju Dana pobjede u Kninu, prepraćeni u policijske prostorije, reagirali su i iz Mosta , Suverenista i Domovinskog pokreta.

“Na putu na obilježavanje 28. obljetnice VRO Oluje, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Kninu, ponovno smo imali prilike svjedočiti sramotnom činu hrvatske policije.

Domovinski pokret najoštrije osuđuje bezuman i antihrvatski čin zabrane ulaska pripadnicima IX. Bojne HOS-a u Knin kako bi obilježili obljetnicu veličanstvene hrvatske pobjede. Kao što vidimo, omalovažavanje Domovinskog rata se nastavlja, ali ovoga puta ne u režiji koalicijskog partnera Milorada Pupovca, već direktno od strane hrvatske države.

Zabraniti ulaz pripadnicima hrvatske postrojbe iz Domovinskog rata, na Dan hrvatskih branitelja, u Knin, poraz je svih nas, a prije
svega ove vlasti na čelu s AP-om. Okreću se u grobu svi hrvatski ratnici otkad je Hrvata i naše vjekovne borbe za ognjišta! Ovu sramotu
vam hrvatski narod nikada zaboraviti neće!”, navode u priopćenju.

Nakon Domovinskog pokreta, pritvaranje pripadnika HOS-a na ulazu u Knin osudili su i Hrvatski suverenisti.

“Najoštrije osuđujemo današnji incident uoči proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu, gdje su policijski službenici zabranili pripadnicima HOS-a ulazak u Knin. Iako su imali  pozivnice i uredne propusnice za vozila istima nije dozvoljen ulazak u Knin.

Zabraniti hrvatskim braniteljima, u ovom slučaju pripadnicima HOS-a, koji su sudjelovali u vojno oslobodilačkoj akciji Oluja, sudjelovanje u svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti je najblaže rečeno dno dna!

Ovo je još jedan dokaz očiglednog utjecaja SDSS-a na politiku vladajućeg HDZ-a i cijena tzv. hrvatsko-srpske trgovačke koalicije.

Žalosno da žalosnije ne može biti.

Tražimo hitno očitovanje premijera Plenkovića i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda o ovom sramotnom činu te ostavku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i sankcioniranje onih koji su izdali zapovijed o zabrani ulaska pripadnika HOS-a u Knin”, stoji u priopćenju stranke.​

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button