Domovina

Osoba koja misli da Oluja nije legitimna postaje potpredsjednica Hrvatske Vlade ?

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav podržao je većinom glasova SDSS-ovu Anju Šimpragu za potpredsjednicu Vlade. Naime, nadležni saborski odbori saslušavaju kroz jutro kandidate za nove članove Vlade, koji bi sutra trebali biti i formalno potvrđeni u Saboru.

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto je odmah na početku napala Šimpragu i zapitala se:

– Mi ovdje imamo ozbiljan presedan, gdje se dovodimo u situaciju da kao Sabor ne poštujemo hrvatski Ustav. Gospodine premijeru, toliko je Hrvata srpske nacionalnosti branilo Hrvatsku, vi je niste branili, a sada predlažete osobu koja veliča Ratka Mladića, a negira Oluju, rekla je Karolina Vidović Krišto. Nakon toga joj je izrečena opomena, a ona je napustila sjednicu, 

Njeno saslušanje na društvenim mrežama komentirao je i saborski zastupnik Mirosalv Škoro :

”Danas je na Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav predstavljena Plenkovićeva i Pupovčeva nova potpredsjednica Hrvatske Vlade, gđa. Anja Šimpraga. Tom prigodom pitao sam je što misli, kao osoba direktno zadužena za društvene djelatnosti i ljudska prava, činiti po pitanju razminiravanja preostalih 205 kvadratnih kilometara miniranog područja u našoj zemlji, na što Hrvatska troši 400 milijuna kuna godišnje, nije mi odgovorila. Pitao sam je što će učiniti po pitanju pokušaja ubojstva Ivana Andrijanića, kojeg su brutalno pretukli krajem prošle godine, nije mi odgovorila ni na to.

Ali…nije propustila naglasiti da vojno redarstvena akcija Oluja nikada neće biti isto za Srbe i Hrvate. Pitam se zna li uopće gđa. Šimpraga čijoj zemlji i kojem narodu postaje potpredsjednica Vlade?” napisao je Škoro i i objavi priložio video svoje nove pjesme ‘‘Izdajnici i heroji”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button