DomovinaVideo

Općinski sud u Splitu potvrdio ono što smo svi znali: Slobodna, Index, Zadarski… su lagali…

“Poštovani, dana 1. rujna 2021. u Ured predsjednice suda, zaprimljen je podnesak odvjetnika Marka Višića u kojem traži od suda ponovni odgovor na upit je li Općinski sud u Splitu izjavio da Marko Perković nije vlasnik terase koja se nalazi na čest. zem. 44/2 Z.U. 17320 K.O.Split.

Ovim putem obavještavate se kako Općinski sud u svom prethodnom odgovoru novinaru od 27. kolovoza 2021. ne navodi tko je ili nije vlasnik predmetne nekretnine“, odgovorila je na izričiti upit sutkinja Marina Boko, predsjednica Općinskog suda u Splituodvjetniku Marku Višiću koji vodi sporove za zaštitu vlasništva obitelji g. Marka Perkovića, a vezano za medijske prijepore oko prava vlasništva koje polaže na nekretninama koje se nalaze na Žnjanu u Splitu.

Općinski sud u Splitu potvrdio ono što smo svi znali: Slobodna, Index, Zadarski… su lagali...
www.crodex.net

Bombastični i lažni naslovi

Podsjetimo, 29. kolovoza u Slobodnoj Dalmaciji osvanuo je bombastičan naslov “Susjedi govorili istinu, a sve potvrdio i Općinski sud u Splitu: Marko Perković Thompson nije vlasnik famozne terase na Žnjanu!”, kojim se lažno tvrdi kako su susjedi imali pravo te kako je Općinski sud u Splitu potvrdio da Marko Perković nije vlasnik svoje terase.

Tu lažnu vijest plasirala je Slobodna Dalmacija, a prenijeli su ju Zadarski.hrJutarnji list, net.hrVečernji list uz ogradu u naslovu “Općinski sud potvrdio da Thompson nije vlasnik krova zgrade na Žnjanu. Thompson: To je laž”, 24 sata također je prenio lažnu vijest uz Thompsonovu reakciju… Index je pak ustvrdio da je “Thompson napao novinara koji je objavio da nije vlasnik terase: “Sapleo se u laži””

Faktograf u slučaju Slobodne Dalmacije nije ispitao točnost informacije

U ovom slučaju Faktograf nije ispitao točnost informacije, kao što je cenzurirao Narod.hr zbog uporabe termina ‘provala’ u njihovim člancima “Djeca u šoku – provala u kući Marka Perkovića Thompsona” i “Tko je čovjek s kojim je RTL-ova Danka Derifaj provalila kod Thompsona?”.

“Sud je na na način kako to pravnici razumiju u potpunosti opisao slučaj, dakle na način koji lijevi novinari ni uz najbolju volju ne mogu razumjeti.

Sud potvrđuje da taj “krov” kako ga nazivaju neuki redakcijski jurišnici, nije krov u smislu zajedničkih dijelova nekretnine nego se radi o prostoru koji je pogodan i podoban za samostalni posjed, pri čemu je Marko Perković nedvojbeno samostalni posjednik terase, koja je u potpunosti takve kakvoće da, obzirom na pripadnost njegovom stanu i odvojenost od okoline, predstavlja ograđeni prostor koji pripada domu.”, naglasio je odvjetnik jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača Marka Perkovića Thompsona, Davorin Karačić detaljno pojašnjavajući prvi odgovor Općinskog suda u Splitu kojeg je Slobodna Dalmacija plasirala kao lažnu vijest.

Povrijeđeno Ustavom RH zajamčeno pravo na nepovredivost doma

Podsjetimo, RTL-ova novinarka Danka Derifaj s novinarskom ekipa RTL televizije, zajedno sa sugovornikom, na nedopušten se način neovlašteno popela ljestvama preko ogradnog zida dvora obitelji Perković, čime im je povrijeđeno Ustavom RH zajamčeno pravo na nepovredivost doma.

Narod.hr objavio je četiri dokumenta koji dokazuju da Danka Derifaj nije govorila istinu, te da nije napravila niti osnovne provjere prije nego se popela ljestvama na terasu obitelji Perković dok su u kući bila sama maloljetna djeca.

Kuća Marka Perkovića Thompsona je jedna od 4 kuće u istoj ulici. Sve 4 kuće nalaze se na vrhu stambeno-poslovne zgrade na Žnjanu i sve 4 uz česticu na kojoj se nalazi sama kuća imaju i terasu ispred svoje kuće, koja se nalazi na drugoj čestici.

“Novinarski zadatak” kao opravdanje za provalu

Nakon objava na Narod.hr-u o provali na posjed Marka Perkovića Thompsona, RTL-ova novinarka Danka Derifaj – koja je s Thompsonovim susjedom Brankom Miodragom nezakonito ušla u dvorište obitelji Perković – na svom je Facebook profilu ustvrdila da je riječ o lažnoj vijesti te da se ne radi o provali zato jer je bila na “novinarskom zadatku”.

Naime, Thompsonov susjed Branko Miodrag, prije 3 godine izgubio je spor protiv Thompsona te je morao izaći iz prostora od 77 kvadrata koji je koristio kao teretanu. Pravdajući svoju provalu kod Thompsonovih, RTL-ova novinarka Danka Derifaj tvrdi da čestica na kojoj je Thompsonova terasa nije njegova, već od svih stanara, pa se onda ima pravo penjati ljestvama na “zajedničku terasu”:

Međutim, iz izvatka iz zemljišne knjige preuzetog iz Zemljoknjižnog odjela Split na dan 5. lipnja 2021. jasno stoji da je Marko Perković Thompson vlasnik 1/1 čestice na kojoj je njegova kuća (čestica 43/7) te da je isto tako vlasnik 339 kvadrata terase koja se nalazi ispred njegovog dnevnog boravka, a istovremeno je dio ravnog krova te stambeno-poslovne zgrade i nalazi se na drugoj čestici, 44/2.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button