VideoZanimljivosti

Obračun u BiH: Šakama do mjesta na izbornoj listi!

U najdužem danu ove godine i prvom danu ljeta iz BiH, točnije iz Tuzle, je stiglo urnebesno osvježenje. Ne s Panonice, tamo Tuzlaci istinski uživaju, već sa sjednice Kantonalnog odbora SDA.

Stranka Demokratske Akcije je poznata u zadnje vrijeme po aferama i sličnim stvarima. Sada donosimo jednu zanimljivu snimku sa SDA sjednice u Tuzli.

Na toj je sjednici – a što drugo – tema svih tema bila sastavljanje izborne liste.

Tko će koga zapamtiti

Da ne bude zabune, sastanak KO SDA TK-a održan je večer prije, no jedan od sudionika tek je dan kasnije odlučio podijeliti svoj videozapis koji nedvojbeno svjedoči naguravanju između federalnog zastupnika SDA Salke Zildžića i kantonalnog zastupnika te stranke Smaje Mandžića.

Portal istraga.ba je ovaj snimak učinio medijskom top-pričom.

Video snimku je vidjelo skoro tri milijuna ljudi.

Teži fizički obračun spriječili su članovi KO koji su uspjeli razdvojiti zaraćene strane, Mandžić je i priprijetio Zildžiću “Zapamtit ćeš me”, ali većina je uspjela slavno okončati i obračun i sjednicu.

Liste na kraju nisu usuglašene.

Zildžiću je tuča profesija, bio je kick bokser, a prije mandata u Parlamentu FBiH i savjetnik i blizak suradnik federalnog ministra policije Aljoše Čampare, koji je tada bio u SDA (danas je NiP).

Mandžić je pak blizak prijatelj Nasera Orića. I sam iz Srebrenice, Mandžić je bio borac tzv. ARBiH, odlikovan Zlatnim ljiljanom i Zlatnim ljiljanom sa zlatnim vijencem, a nakon rata osnovao je zaštitarsku agenciju BH sigurnost.

I počelo je u Srebrenici

Ovaj sukob Zildžić nije želio komentirati, neće, kaže, da dolijeva ulje na vatru. Mandžić se na telefon i ne javlja.

Kako god, dileme nema: vijest da je BiH ušla u NATO ili dobila kandidacijski status za EU ne bi imala ni blizu odjeka kao video uradak koji je podijeljen sa tuzlanskog sastanka SDA.

Sad je do onih viših “partijskih” nivoa da procijene štetu od novonastale popularnosti.

Da li je važnija bruka zbog ponašanja na sjednici KO ili krajnji cilj koji može biti i slogan “Šakama do mjesta u SDA”?

Najjači treba da ima najbolju poziciju na izbornoj listi. Sve ostalo je nepravda i krađa!

Ovo treba par puta da pogledaju bošnjački član predsjedništva BiH Željko Komšić, te njegov veliki prijatelj i sponzor Bakir Izetbegović, koji je ujedno i predsjednik ove stranke.

Nakon gledanja neka daju u javnost komentar kakvu BiH žele.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button