Domovina

NOVI DOKAZI O ODGOVORNOSTI ZA ZATVARANJE RAFINERIJE U SISKU, TRAŽIMO ODGOVORE!

Karolina Vidović Krišto zastupnica u Saboru je ponovno skrenula pozornost na ključne teme društva i uputila pitanja prema VLadi, ali se njen govor pokušava suzbiti da to već izgleda jadno. U međuvremenu ogorčenje u narodu raste…

Aktualna afera u INI, u kojoj je INA oštećena za gotovo milijardu kuna a da to uopće nije primijetila, pokazala je razmjere korupcije u Hrvatskoj.

Nema nikakve dvojbe da takav razmjer korupcije ne bi bio moguć kada bi institucije Države Hrvatske funkcionirale sukladno zakonu.

Isto tako je u potpunosti jasno da razmjer korupcije u INI nije mogao biti djelo četvrte razine menadžmenta u INI te da su u toj korupciji sudjelovale više razine, i to ne samo iz INE, već iz tijela državne vlasti koje su štitile tu korupciju.

Dok traje razotkrivanje lopovluka u Saboru se guš svaki pokušaj istinite i ključne riječi i tema! Na djelu je diktatura, a pozivamo se na demokratske vrijednosti i pravo govora kojeg ocito nemamo, dio je komentara na ovu raspravu u Sabornici danas

Upravo zbog navedenog, informacije koje je objavio tjednik Nacional otvaraju nove sumnje u protupravnu organiziranost visokih političkih razina u Hrvatskoj koje svojim djelovanjem nanose ogromnu štetu ne samo INI, već i Hrvatskoj u cjelini.

Naime, objavljeno je da je bivši ministar gospodarstva, Tomislav Ćorić, dao uputu hrvatskim članovima Nadzornog odbora INE da daju suglasnost za zatvaranje rafinerije u Sisku. Tako se, s obzirom na to da je rafinerija u Rijeci u rekonstrukciji, sva hrvatska nafta prerađuje u MOL-ovim rafinerijama izvan Hrvatske.

Zatvaranje rafinerije u Sisku zadao je teški udarac gospodarstvu u Sisačko-moslavačkoj županiji, te je suglasnost za taj čin nedvojbeno kazneno djelo nanošenja šteta hrvatskom gospodarstvu, ali je i nedvojbeno kazneno djelo veleizdaje.

Molim Vas odgovorite mi:

1. Je li se tadašnji ministar Ćorić s Vama konzultirao vezano uz njegovu uputu Nadzornom odboru INE da se zatvori rafinerija u Sisku?

2. Informacija o zatvaranju rafinerije u Sisku hrvatskoj javnosti postala je poznata još početkom 2018., tako da je morala biti registrirana od Vas i Vaših suradnika. Jeste li razgovarali s tadašnjim ministrom Ćorićem i jeste li kao predsjednik vlade pokušali zaustaviti ovu štetnu odluku za RH?

3. Odluka o zatvaranju rafinerije Sisak donesena je 12. prosinca 2018. godine, a Vi ste ministra Ćorića 2020. ponovno postavili za ministra s još većim resorom od onog kojeg je već imao. S obzirom na navedenu štetnu ulogu bivšeg ministra Ćorića, odgovorite mi po kojim ste mu kriterijima, nakon odluke o zatvarnju rafinerije Sisak, ponovno dali mandat?

Karolina Vidović Krišto

Zastupnica

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button