DomovinaVideo

Raspudić: “Ukrajina u fokusu, ali nismo zaboravili što se dogodilo vladajućima prošle subote…”

Raspudić je na N1 komentirao aktualnu političku situaciju i rusku invaziju na Ukrajinu. Smatra da se opet pokazalo da nema usklađene vanjske politike Europske unije prema Rusiji te da se EU raspada kad nastane kriza. Nije čak ni siguran koliko je Unija jedinstvena u pomoći Ukrajini.

U ovako nestabilnim geopolitičkim okolnostima imati na vlasti ljude protiv koje se vode istrage i koje svako malo uhićuju znači imati ucjenjivu i tko zna od koga sve kontrolabilnu političku vrhušku. Zato rat u Ukrajini nije argument protiv prijevremenih izbora, već dodatni razlog za njih – ističe Nino Raspudić, saborski zastupnik iz Kluba Mosta.

“Ne sviđa mi se što Plenković stvara dojam strašnog izvanrednog stanja pa osniva neki novi stožer. Što će mu to, imamo potpuni konsenzus vlasti i oporbe o Ukrajini, Hrvatska je članica NATO-a, izrazili smo spremnost za prijem izbjeglica i nema potrebe za stožerom.

Plenković to pumpa kako bi zamaglio da mu je uhićen ministar na funkciji, da su izašli dokazi protiv potpredsjednika Vlade i najmanje još jednog ministra”, rekao je Raspudić koji smatra da bi u ovoj situaciji najbolja stvar bila da padne Vlada jer da ovakva Vlada opterećena sumnjama u korupciju u ovoj krizi ne može voditi državu jer je ucjenjiva.

Raspudić je podsjetio i u Saboru da je “Ukrajina u fokusu, ali nismo zaboravili što se dogodilo vladajućima prošle subote…”

Izvor: crodex.net / narod.hr

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button