Izbor uredništva

NOVA PROVOKACIJA-SRPSKI POLITIČAR NA NAJVIŠOJ HRVATSKOJ PLANINI POSTAVIO SRPSKU ZASTAVU

NOVA PROVOKACIJA “Upravo sam se popeo na Dinaru iznad Knina, najveću i najopjevaniju srpsku planinu i na njenom najvišem vrhu Troglavu (1913 m) razvio srpsku zastavu”, stoji u objavi na Facebooku izvjesnog Dušana Marića.

nova
Troglav

Kako doznajemo, on nije običan građanin, već srpski političar koji se 1995. godine doselio s Kupresa u Srbiju. Osim toga, radio je od 1983. kao urednik časopisa ‘Velika Srbija’ te je bio član Srpske radikalne stranke.  Od 1991. do 1995. bio je zapovjednik u Armiji Republike Srpske, dok je danas zastupnik u srpskom parlamentu i član SNS-a, Vučićeve stranke.

Nova provokacija

Naime, dotični se Marić u srijedu popeo na Dinaru i prozvavši je srpskom planinom dan prije obilježavanja Dana pobjede nad srpskom agresijom, zataknuo srpsku zastavu koja se zavijorila na postolju sa šahovnicom.

“Zastavu sa Kajmakčalana, Karpata, Zebrnjaka, Mačkovog kamena, Cincara, Raduše, Čvrsnice, Gazimestana, Novog Brda…Da na današnji dan, dan koji Hrvati slave kao dan pobjede, a Srbi kao dan velike nesreće, Hrvate ali i zaboravne Srbe podsjetim da je Dinara i srpska planina. Da podsjetim Hrvate, ali i zaboravne Srbe da su Dalmacija i Kninska krajina ništa manje srpske nego što su hrvatske”, dodao je.

Dinara - najviša planina u Hrvatskoj - Hrvatski planinarski savez

Sa podsjećanjem je nastavio, pa je napisao i kako želi podsjetiti “Europu i Ameriku, ogrezle u sotonizaciji i teroriziranju srpskog naroda, na 500.000 Srba u Hrvatskoj kojih više nema, jer su ih hrvatska vlast, vojska i policija prije tri desetljeća protjerale iz njihovih domova i njihovog zavičaja, u najvećem etničkom čišćenju u Europi poslije Drugog svetskog rata”.

“Da svijet podsjetim na više od milijun Srba koje su Hrvati ne tako davno ubili u Jasenovcu, Jadovnu, Gradišci, na Kozari, u Glini, Bugojnu, Sanskom Mostu, na Garavicama kod Bihaća i na stotinama drugih stratišta”, nastavio je.

“Oko mene puca pogled na beskrajni lanac dinarskih i krajiških planina, na beskrajne pejzaže okićene kamenom, cvijećem, vodama Jadranskog mora i Perućkog jezera. Sve ovo božje prostranstvo, koje je srpskom rodu i čovječanstvu podarilo Nikolu Teslu, serdara Janković Stojana i mnoge druge velikane nauke, pera i svijetlog oružja, prošarano je jamama. Samo rijetke među njima nisu potpođene srpskim kostima, kostima žrtava hrvatskih zločina”, nastavio je u objavi.

Oko mene puca pogled na beskrajni lanac dinarskih i krajiških planina, na beskrajne pejzaže okićene kamenom.

U nastavku je pisao kako Hrvati s Olujom slave svoj poraz, podsjećajući na bratstvo između dva naroda. Naveo je i kako su Hrvati protjerali Srbe u “bijeli svijet”, pa onda i oni krenuli za njima.

“Ovdje na 1913 metara pod oblacima nebesku tišinu narušava samo kliktaj nekoliko orlova koji kruže iznad mene. A bijeli oblaci koji se dižu nad Jadranom plove u daleke daljine. Da prenesu pozdrav krajiškom narodu vjetrovima rata istrgnutom iz zavičaja i rasutom po dalekim prostranstvima tuđine. Pozdrav s Dinare”, završio je Marić objavu.

Za kraj, poslušajte hrvatsku domoljubnu pjesmu “Moja domovina” koja se tijekom Domovinskog rata, često puštala za podizanje morala kod hrvatskih branitelja i građana smještenih u skloništima. Nemojmo dopustiti ovakvim “likovima” da nam ukradu ponos.

IMA SAMO JEDNA ISTINA!!!!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
portal.braniteljski-forum.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button