DomovinaVijesti

Nije šala! Plenković ozbiljno izjavio da je cijepljenje “bitno za dizanje kreditnog rejtinga”…

U vrijeme komunističke Titove diktature, neposlušnu omladinu, koja “nije htela da se vakciniše” – kažnjavalo se tako što je njihovoj brigadi oduzet naziv “udarna”, a u današnje vrijeme, Hrvatska bi zbog nedovoljne procijepljenosti, mogla biti “kažnjena” – oduzimanjem kreditnog rejtinga?! napisao je Velimir Bujanec.

Na takav zaključak upućuje izjava premijera Plenkovića, koji je ozbiljno izjavio da je cijepljenje “bitno za dizanje kreditnog rejtinga”…

U vrijeme Titove Jugoslavije, kao što vidimo iz priloženog dokumenta, III. lička omladinska brigade kažnjena je oduzimanjem naziva “udarna” zbog toga što “90 omladinaca nije htelo da se vakciniše”. Glavni štab omladinskih radnih brigada takvu je odluku donio 05. kolovoza 1947. godine, tijekom izgradnje “Omladinske pruge Šamac – Sarajevo”.

Osim što je pisao maturalni rad o Marxu i Kardelju, izgleda da je aktualni šef HDZ-a i Vlade, Andrej Plenković, bio doboro upućen i u funkcioniranje omladinske organizacije u Titovoj Jugoslaviji.

IZVOR:FB VELIMIR BUJANEC

Plenkoviću i dalje nije jasno zašto se prosvjeduje oko covid-potvrda; neugodno je iznenađen usporedbom sa Drugim svjetskim ratom

PLENKOVIĆ O COVID-POTVRDAMA, DRUGOM SVJETSKOM RATU?

“Što se tiče slobode da se netko baš ne želi cijepiti, okej, ali to ne može biti razlog da ne poštujemo one koji su cijepljeni. Nebuloze idu internetom, covid potvrde se uspoređuju s progonom iz Drugog svjetskog rata, ne znam tko se toga sjeti. Svaki dan je tu prosvjed, neka prosvjeduju svaki dan. Ali postoji nešto što se zove zdrav razum”, rekao je Plenković.

O DANAŠNJEM PROSVJEDU KOJI SE ODRŽAVA U 15h NA MARKOVU TRGU

Plenković je rekao da danas ne može izaći pred prosvjednike jer ide u Beč.

“Danas ne mogu, idem u Beč u 15:30, moram biti tamo, imamo jednu veliku obljetnicu Europske udruge studenata prava. Nemam problem razgovarati s bilo kime, ja dosad nisam imao dojam da itko želi razgovarati s nama, imao sam dojam da su to mirni prosvjedi izražavanja stava. Mi živimo u demokraciji, nema problema. Ako hoće netko razgovarati, može nam se obratiti. Ako želi razgovarati, da malo čujemo u čemu je to problem, ja bih volio to kroz dijalog razumjeti”

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=notif&v=4477112739005064&notif_id=1636813546711972&notif_t=live_video

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button