Domovina

Nenad Bakić ponudio pomoć i objasnio (ne)učinkovitost covid potvrda ministru Berošu

Matematičar i poduzetnik Nenad Bakić već mjesecima radi u tandemu s Gordanom Laucom, sveučilišnim profesorom i znanstvenikom i zajedno su pokrenuli internetsku stranicu Pandemijski realizam, na kojoj objavljuju svoje procjene razvoja događaja u vezi sa širenjem koronavirusa tako da je u svojoj najnovijoj objavi dao kratki osvrt na izjave ministra Berošavezano za učinkovitost covid potvrda.

”Ministar Beroš je jučer imao presicu pa nam je objasnio ‘uzore’, koje zemlje imaju uspjeh s propusnicama, te je uspio naći samo dvije: Italija, Francuska i jednu polu-zemlju: Škotsku(!).

Još malo pa ćemo spasti na regije kao Koruška ili Bavarska (inače ide im katastrofalno, pitam se zašto?).

Istvoremeno je rekao da cijepljene liječnike i sestre ne treba testirati, iako su davno cijepljeni (7-9 mjeseci), a znamo da učinak cjepiva jako slabi nakon 4-5 mjeseci. Ne krivim ministra Beroša, on je političar, i njemu je netko servirao te podatke, pa je ovo samo mala nezavisna pomoć.

1. Zaboravio je: Latviju, Litvu, Estoniju, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Belgiju, Nizozemsku, Slovačku, Češku … u kojima je epidemija eksplodirala NAKON uvođenja potvrda.

2. Od mediteranskih zemalja je prešutio Španjolsku koja stoji dosta bolje od Francuske i Italije, iako nema potvrde (samo Galicija i još nešto sitno). Mala epidemija (ali sada brzo rastuća!) u mediteranskim zemljama je zbog tri razloga:- ljetni val koji su imali i stekli dio imuniteta- velika NEDAVNA cijepljenost, cjepivo još dobro drži- kasniji dolazak jeseni

3. No, Škotska je baš jako zanimljiva iz dva razloga. Naime, s njom usporediva Engleska NIJE uvela potvrde, a napreduje bolje od nje, pitam se zašto? Neki će reći da propusnice šire zarazu, pa da Škotska i nije baš tako narasla koliko su očekivali – ali ondje se i masovno testira.

4. Drugi razlog zašto je baš Škotska zanimljiva je da je ministar rekao da ne moramo testirati cijepljene liječnike i sestre u bolnicama, a Škotska nam je kao uzor. No, Škotska ima obavezno testiranje svih, i cijepljenih i necijepljenih, liječnika dva puta tjedno! Kako to?

VAŽNO – CENZURA: Faktograf mi je ograničio doseg, pa je jako važno da što više lajkate, komentirate, dijelite, i pratite moj profil. Stavljajte linkove na njih ispod objava medija o epidemiji – neka narod zna istinu. Znam da jako puno ljudi prati, ali se boji lajkati zbog onih 5% vrlo agresivnih prijatelja koji im to prigovaraju, pa da im se ne zamjeri. Nemojte biti papci .

Inače upravo je objavljeno novo jako pismo u The Lancet Regional Health koje sam prenio u prethodnom komentaru kojem je ograničen doseg (zašto se istina ne smije prenositi?) koje kaže: “The epidemiological relevance of the COVID-19-vaccinated population is increasing“, pogledajte ga ispod u komentarima.

p.s. Zapitajmo se zašto ministru nisu našli više od dvije zemlje i zašto je izvučena Škotska?! Nije li naš mali ”wannabe Ruđer Bošković 2.0 dto-com” koji ‘prati svih 200 zemalja’ baš iz Škotske i nije li se hvalio da su ‘njegovi’ spasili Škotsku od epidemije? Škotska!” napisao je Nenad Bakić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button