Ljepota i zdravlje

Nakon Jutarnjeg i vodeći svjetski mediji prelaze u tzv. ‘antivaksere’

Evo i vodeći svjetski mediji kao što je WSJ prelaze u tzv. ‘antivaksere’. Davanje djeci mRNA cjepiva postaje jako osjetljivo pitanje, nije uzalud Danska prekinula program masovnog cijepljena djeca i rekla da to nije trebala raditi.

The Wall Street Journal navodi da zapravo, ne znamo jesu li cjepiva sigurna i učinkovita i da se užurbana akcija FDA-e temeljila se na izuzetno slabim dokazima. Jedna je stvar pokazati regulatornu fleksibilnost tijekom nužde ali poznato je da je za djecu Covid na razini obične prehlade te nije hitan slučaj. FDA je zaoštrila svoje standarde do neuobičajene mjere i odbacila uznemirujuće dokaze koji zahtijevaju dodatnu istragu.

“Što je još više zabrinjavajuće, cijepljena mala djeca u Pfizerovom ispitivanju imala su veću vjerojatnost da će se ozbiljno razboljeti od Covida od one koja su primala placebo… Također zabrinjavajuće: većina djece koja su razvila višestruke infekcije tijekom ispitivanja bila su cijepljena. To je zahtijevalo dodatna istraživanja, budući da eksperimentalna cjepiva za druge bolesti ponekad povećavaju osjetljivost na infekcije.

Znanstvenici također otkrivaju da trostruko cijepljene odrasle osobe koje su prethodno bile zaražene Wuhan varijantom imaju slabiji imunološki odgovor na Omicron, zbog čega su osjetljivije na ponovnu infekciju. Ovaj fenomen, nazvan “imunološki otisak”, mogao bi objasniti zašto su djeca koja su primila tri injekcije Pfizera imala veću vjerojatnost da će se ponovno zaraziti.” Užas.

Moramo se zapitati da li oštromjeraši Trobonjača, Ceci, Trampuž, Vidov, Čičin-Šain koji su i u Hrvatskoj zagovarali cijepljenje djece imaju zaista tako malo sreće u razmišljanju, ili je nešto drugo posrijedi…

Izvor:Nenad Bakić/WSJ

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button