Domovina

Najpoznatiji liječnik u Hrvata: Mjere više apsolutno nemaju nikakvog učinka; to treba polako ukidati

U Engleskoj su od četvrtka ukinute korona mjere. Ukinute su preporuke za rad od kuće i Covid propusnice, a i mjere za nošenje maski. Engleska se odlučila uzdati u booster doze cjepiva, antivirusne pilule i lakše posljedice omikron varijante korona virusa. Smatraju da se virus neće moći iskorijeniti i vraćaju se životu prije pojave korone.

Ipak, fokus liječničke zaštite ostaje na najranjivijim skupinama društva.

Bivši ministar zdravstva Darko Milinović objasnio je za portal Direktno hr kako Velika Britanija dobro stoji s procijepljenosti građana te je “došlo do promjene između konzervativaca”.

Napominje kako je došlo vrijeme da se i u Hrvatskoj mjere liberaliziraju ili ukinu zbog činjenice kako je od 20.000 testiranih čak 17.000 zaraženo korona virusom, odnosno 80 posto testova je pozitivno.

“Epidemiološke mjere koje provodi ovaj Stožer apsolutno nemaju više nikakvog učinka”, tvrdi Milinović.

“Dobar dio građana prilagodio se virusu ili se ne pridržava mjera, prema tome nemaju smisla”, objašnjava i tvrdi kako mjere treba dobro preispitati i provesti liberalizaciju mjera.

“Mjera samoizolacije može ostati, ali jednostavno treba potvrditi ukidanje istih, odnosno stanje u kakvom se Hrvatska nalazi sad. Imamo mjere kojih se ne pridržavamo i to treba dobro preispitati i polako ukidati”, kaže i dodaje kako su najjači argument za to upravo brojke novozaraženih za četvrtak.

“Ako se mjere ne provode, idemo to ozakoniti, pa da bude sve sukladno zakonu”, predlaže Milinović.

Vlada izgubila političku bitku

Najpoznatiji liječnik u Hrvata: Mjere više apsolutno nemaju nikakvog učinka; to treba polako ukidati
crodex.net
Foto: Marin Miletić/Facebook

Upitali smo misli li da će doći do Mostovog referenduma za ukidanje Covid potvrda i Nacionalnog stožera. “Vlada radi štetu sebi i u ovoj referendumskoj inicijativi će izgubiti”, kaže Milinović uz objašnjenje kako Vlada “nema prostora da izbjegne politički poraz”.

Milinović podsjeća kako je Most prikupio 410.000 potpisa za svoj referendum, a “premijer i vladajući utihnuli i u podređenom su položaju, dok su prije požurivali da predaju potpise na pregled u roku od tri dana”.

“Od Mosta čujemo ‘sada vi imate tri dana za reviziju’, loptica je prebačena na vladajuće. I tu se slažem, premda nisam obožavatelj Mosta ni antivakser”, napominje naš sugovornik.

“Vlada je izgubila političku bitku i ako bude referendum i ako ne bude referendum. Treba sanirati štetu. Bilo bi bolje da prihvati jer je pitanje bi li taj referendum prošao. Jedino je rizik da Vlada pusti referendum i da on ne prođe. Tako bi Vlada mogla profitirati. Ako doživi uspjeh, onda je to poraz. Nisu dobro rukovodili s prikupljanjem potpisa i Most je tu odnio političke poene”, zaključuje Milinović.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button