Nogomet

MOŽEMO, je li stvarno MOŽEMO?

Odlazak na Dinamove utakmice za navijače je avantura. Zašto avantura?

”U susret sutrašnjem ogledu 2. kola Europa Lige između Genka i Dinama, povući ćemo paralelu između dva grada-dva stadiona. Genk je gradić površine 87.8 km2 s populacijom od 61.000 stanovnika. Ovaj gradić je dom nogometnog kluba KRC Genk, koji svoje utakmice igra u, gradskom stadionu, Luminus Areni. Stadion je izgrađen 90-ih godina prošlog stoljeća.

Na natkrivene tribine Luminus Arene može stati 25.000 gledatelja.Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske s površinom od 802.3 km2 i dom GNK Dinamo, najuspješnijeg nogometnog kluba u zemlji i jednog od najuspješnijih nogometnih klubova u ovom dijelu Europe. Maksimir je naš dom.

Službeno otvorenje Maksimira bilo je 1912. godine, nakon otvorenja stadion je više puta preuređivan. Natkriven – SKORO. Kapacitet stadiona – SAMO BOG ZNA!

Odlazak na Dinamove utakmice za navijače je avantura. Zašto avantura? Jer prvo treba vidjeti kakvo će vrijeme biti i prema tome spremiti putnu torbu za sebe i djecu u kojoj se nalazi rezervna odjeća za slučaj kiše i toaletni pribor za „ne-do-bog“. Kada se dođe na stadion djeci treba objasniti da su zelene kutije ispod tribina „normalni WC-i“ (za gradilište).Ono što imamo mi, a Genk i drugi elitni klubovi u ovom dijelu Europe nemaju je avantura odlaska na utakmice, avantura smrzavanja na tribinama te avantura odlaska na WC namijenjen za gradilišne radnike. Ne znaju oni KAJ je stadion.

Bez obzira na sve, Maksimir je naš i mi ga volimo. Ne možemo zamisliti niti jedno drugo mjesto kao svoj nogometni dom. Nadamo se da će se naši političari upoznati s osobinom koja se zove SRAM. Sram da jedna Europska država, jedan glavni grad, jedan klub kao naš Dinamo i mi navijači nemamo pristojno mjesto za gledanje naše SVETINJE. Za kojeg usput, a NAJVAŽNIJE Dinamo ne traži ni kune iz gradskog proračuna.

Dinamo je spreman sam izgraditi svoj novi dom na Maksimiru.

MOŽEMO, je li stvarno MOŽEMO?” napisali su na Facebook stranici Dinamo za Maksimir!

Luminus Areni

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button