Izbor uredništva

Možemo i Sandra Benčić ponosni jer su cijelu noć pružali otpor snu

Na Markovom trgu završio je veliki otpor možemovaca HDZ-u i novom državnom odvjetniku Ivanu Turudiću. Jučer popodne vodstvo stranke opasnih namjera Možemo! započelo je bitku koja je potrajala cijelu noć, piše Luka Šarić na blogu popodnevnik.hr. Tekst prenosimo u cijelosti.

Kao spartanski kralj Leonida i njegovih 300 najboljih ratnika, buduća premijerka Sandra Benčić, čiji diplomski rad još uvijek tražimo, hrabro je držala liniju i izdržala biti pored crkve sv. Marka. Njezin otpor bio je i hrabriji od čina starih Grka od prije 2500 godina jer ih je bilo trinaest, možda četrnaest, nemojte nas držati za riječ.

Cijelu noć možemovci su stvarali povijest, hrabro su stajali, pa su sjedili, slikali se, snimali ljude koji su im donosili kavu, sendviče i sokiće u predahu od bitke svih bitaka, te davali izjave za medije koji su im povećavali broj. Vidjeli smo i slike brojnih pasa koji su došli poduprijeti Sandru i Senfa, broje li se i oni kao prosvjednici, odnosni pružatelji otpora?

Cijela medijska mašinerija pokrenula je kampanju za spontano stajanje na trgu u gradu u kojem je Možemo! na vlasti. Unatoč tome, buduću premijerku, aktualnog i popularnog gradonačelnika, super psihijatricu, poznatu glumicu, ugledne novinare i javne osobe nije došlo podržati niti 38 Zagrepčana. Oni koji su došli savršeno su se uklopili u propagandne stranačke filmiće u kojima su nasmiješeni i zahvalni možemovci uzimali potrepštine za nastavak pružanja otpora.

Zagrljaj naše Sandre sa suprugom koji ju je ispraćao u partizanštinu 21. stoljeća obišao je hrvatske medije i suprotno očekivanjima novinara i uzdanica stranke, kod naroda izazvao salve smijeha i ruganja. Mnogo povijesnih fotografija i videozapisa obilježilo je ovaj skup koji će zasigurno podići rejting stranke. Tko se god sjetio ovog PR poteza zaslužuje biti treći koordinator platforme opasnih namjera Možemo!, uz bok Sandri i Senfu.

Nakon što je svanulo jutro, Sandra je dala izjavu za medije sva ponosna što nije spavala proteklu noć i tako naštetila HDZ-ovcima i Turudiću, a spasila Hrvatsku. Psihijatrica Ivana koja uvijek pored Sandre kima glavom, također je bila ponosna i na sebe i na svoje drugove što su pokazali svojim političkim protivnicima… nešto su im pokazali. Redatelji i PR stručnjaci iz Možemo! spremno su dočekali svježe snimke i intervjue koje su uredili, montirali, dodali im glazbenu podlogu i prezentirali javnosti kao da se radi o događaju ravnome onom ulaska Hrvatske vojske i Specijalne policije u Zagreb nakon „Oluje“.

Sandra je suznih očiju zahvaljivala svima koji su došli poduprijeti otpor koji nije gotov! On je tek počeo, rekla je Sandra, a ako je ovo početak kako će tek izgledati sljedeća bitka? Gdje će se piti kava i ćaskati sljedeći put? Hoće li barem dovesti bubnjare s krunice ili onaj lezbijski zbor iz šume Brezovice? A gdje su im nestale sovjetske zastave od prije nekoliko godina kada su na Trgu Republike Hrvatske u ime demokracije i ljudskih prava slavili komunistički praznik i častili diktatora koji je osudio jednog blaženika kojem je Turudić poništio presudu?

„Nisu nam ukrali ideju građanstva i nisu nam ukrali ideju društva“, rekla je Sandra u Možemo! spotu uz ohrabrujuću glazbu pozvavši građane na daljnji otpor i izlazak na izbore koji će biti presudni za spas periferije Globalnog sjevera koji se zove Hrvatska.

Sudeći po ovome što smo vidjeli na Markovom trgu, možemo odahnuti sa zaključkom kako je narod prevaren samo jedanput, i to u Zagrebu, srećom ne na nacionalnoj razini, a kaznu će uskoro odslužiti kada Senfu istekne mandat. Što se tiče samog Turudića, ako cijela ekstremna i ona malo manje ekstremna ljevica pokapa hrvatsku demokraciju i najavljuje totalni krah države, onda bi moglo i biti nečega dobrog u ovom imenovanju. Možda smo u krivu, ali ovakav bijes ljevice još nismo vidjeli, pogotovo Sandrin. Nečega tu mora biti s obzirom koliko je ova noćna predstava možemovaca popraćena i reklamirana u medijima. Ili su Sandra, Ivana, Rada i Urša ljubomorne na Josipu i njezin utjecaj na muškarce. Ništa nije isključeno.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button