Domovina

Most:”OTPAD- SIMBOL ZAGREBA”

Iz Gradske uprave Zagreba kažu da razmišljaju o traženju sudske zabrane štrajka u Čistoći. To vam je danas moderna ljevica: prava biljaka, prava LGBTIQ+, prava pasa i mačaka, prava biciklista, a progon radnika, trudnica i invalida.

U gradskom komunalnom poduzeću “Čistoća” još uvijek traje prosvjed i obustava rada. Za spontani štrajk u Čistoći krivi su isključivo Vić i Tomašević. Obustava rada radnika Čistoće zbog izvanrednih otkaza trojica njihovih kolega samo je rezultat (ne)rada nesposobnog vodstva Čistoće koje je imenovao gradonačelnik Tomislav Tomašević. navode u zagrebačkom Mostu.

„Zagrebački Most traži trenutnu ostavku voditelja podružnice Čistoća Davora Vića. Istovremeno se pitamo zašto se gradonačelnik Tomislav Tomašević nije hitno vratio iz Atene gdje sudjeluje na sastanku 30 gradonačelnika jugoistočne Europe. Zar mu je taj sastanak važniji od nesmetanog funkcioniranja grada kojem je na čelu?“, poručila je koordinatorica Mosta za Zagreb Kristina Tabak.

Zagrebački Most podupire zahtjeve radnika Čistoće koji se bore za bolje uvjete rada i pravedniju naknadu za odrađeni rad. Spinove Uprave Zagrebačkog holdinga o prosječnom povećanju plaća za komunalne radnike od 74 do 94 eura smatramo neumjesnim i pozivamo gradonačelnika Tomislava Tomaševića da se uključi u pregovore s radnicima i njihovim predstavnicima umjesto što njihov štrajk proglašavaju nelegalnim. „Od gradonačelnika Tomaševića građani su očekivali da riješi problem otpada u Zagrebu, a ne da ga kontinuirano pogoršava. Upravo to je bio jedan od ključnih naglasaka u njegovoj kampanji za gradonačelnika“, istaknula je Tabak.

Izjava voditelja podružnice Čistoća Davora Vića da se „ovo otelo kontroli“ nije potpuno pogrešna, ali je krivo usmjerena. Kontroli se oteo način na koji aktualna gradska vlast i od njih postavljeni rukovoditelji upravljaju sustavom odlaganja otpada.

„Neodvezeni otpad i pretrpani kontejneri već su neko vrijeme vizura Zagreba, a situacija bi se mogla dodatno pogoršati odulji li se ovakva situacija. Zagrebački Most traži od gradskih vlasti trajna, a ne privremena rješenja za otpad u glavnom gradu“, zaključila je Tabak.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button