Domovina

MLINARIĆ DORH-u PREDAO PRVE DVIJE KAZNENE PRIJAVE ZA RATNE ZLOČINE U BIJELIM STIJENAMA I VUKOVARU

Nakon samo tri mjeseca djelovanja Stipo Mlinarić, predsjednik Centra dr. Ivana Šretera i saborski zastupnik Domovinskog pokreta, predao je u DORH-u prve dvije kaznene prijave u ime Centra dr. Ivana Šretera, a tako planira svakog mjeseca zaključno s listopadom kada će biti predana kaznena prijava protiv generalštaba JNA.

Prva kaznena prijava predana je za zločin počinjen u rujnu ’91. godine u Bijelim stijenama gdje je dvoje civila hrvatske nacionalnosti čovjeku nožem izvadilo zlatne zube, a druga kaznena prijava je za zločin u Vukovaru gdje je 13. studenog JNA pucala na teretni riječni brod pod ukrajinskom zastavom prilikom čega su poginula dva ukrajinska državljanina.

Nadamo se uspješnoj suradnji s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske i glavnom državnom odvjetnicom gđom. Zlatom Hrvoj-Šipek te očekujemo od DORH-a žurno reagiranje po predanim kaznenim prijavama budući strahujemo kako većina neće dočekati svjedočenje, posebice logoraši kao najugroženija braniteljska populacija koju je država, zajedno sa svim Vladama, ostavila na cjedilu.

Naši odvjetnici aktivno će pratiti sva suđenja te nećemo dozvoliti da kaznene prijave stoje u ladicama DORH-a. U slučaju da izgubimo sporove, ići ćemo na Međunarodni europski sud za ljudska prava.

”Da je sve bilo kako treba, ja ne bih morao 2023. godine osnivati Centar i baviti se s tim. Dokumente će dobiti u vidu kaznenih prijava kako ne bi završili negdje u ladici. Nisam nabavio te dokumente da bih ih držao kao postere u svojoj spavaćoj sobi ili dnevnom boravku, nabavio sam ih da odvjetnici naprave kaznene prijave i da ih donesem ovdje u Gajevu 30 i da se napokon ustvrdi tko je bio agresor, a tko žrtva!”, poručio je Mlinarić.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button