Svijet

Mislav Kolakušić:”Današnjim svijetom i Hrvatskom upravljaju korporacije”

Hrvatski zastupnik Mislav Kolakušić u Europarlamentu je ponovno imao zapažen nastup oštro napavši tzv. nevladine udruge i mainstream medije u Hrvatskoj. Njegovo izlaganje prenosimo u cijelosti:

”Utjecaj korporacija na političke odluke koje direktno utječu na živote građana jača iz godine u godinu. Pogotovo je jak utjecaj korporacija na Europsku komisiju i Europski parlament s obzirom da ta dva tijela svojim odlukama odlučuju o tisućama milijardi eura javnog novca. Borba protiv korporatizma zaogrnutog u plašt demokracije bit će ključna borba 21. stoljeća jer korporatizam svojim koruptivnim djelovanjem vrši strahovit pritisak ne samo na politiku već i na znanost i na obrazovanje i sve aspekte ljudskog življenja. U Hrvatskoj se korporatizam probija kroz mrežu kvazi zelenih udruga, a posredstvom medija u vlasništvu njemačkih, austrijskih i luksemburških tvrtki te uz pomoć desetaka milijuna eura donacija iz inozemstva s ciljem ovladavanja političkim prostorom. Konačni rezultat njihovog djelovanja očitovao bi se u manje osobne slobode građana, manje ekonomske slobode i neovisnosti pojedinca, manje demokracije, manje izbora i u potpunom medijskom, kulturnom i političkom jednoumlju.”

Njegova aktivnost i stručnost u Odboru za pravna pitanja lansirala su ga među najpopularnije i najcitiranije zastupnike u ovom području. Čak i EPP-ovci nerijetko u kuloarima ističu kako dijele njegove poglede, poput debatiranja o Covid-19 i posebice o pravnim aspektima korona krize, ali bi njihovo zauzimanje stajališta ili podrška tome bilo pogubno za njih. Kolakušić je jedini u EU izabran iz Hrvatske s nezavisne liste. Sjedi u dva najvažnije odbora, a i dvostruki je izvjestitelj. Predvodi tri ključna izaslanstva, na FB ima rekordnih 159.000 pratitelja, daleko najviše od svih Hrvata u Bruxellesu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button