Domovina

Mišetić: Naši tajkuni su uzurpatori hrvatske države za interese gospodara svijeta

Gost u Podcastu Velebit je Bosiljko Mišetić, pravnik i bivši ministar pravosuđa 1991.-1992., savjetnik predsjednika republike 1994.-1995., potpredsjednik vlade RH 1995., te saborski zastupnik u razdoblju 1995.-1999.

Je li Željko Komšić politički lažljivac i varalica? Je li ostalo išta od političkog morala i časti u takvoj bošnjačkoj politici? Kako Bošnjaci preko noći postaju Hrvati? Zašto Hrvati ne postupe jednako u kantonima gdje oni imaju većinu? Je li se rat muslimana i Hrvata mogao izbjeći da muslimansko vodstvo nije ultimativno ustrajalo na politici građanske države ili građanskog rata? Što se dogodilo da su muslimani od vremena kraljevine Jugoslavije i ondašnje jugoslavenske muslimanske organizacije, predvođene Mehmedom Spahom i Džaferom Kulenovićem i kasnije od ‘cvijeća hrvatstva’, postanu ljuti protivnici svega hrvatskoga? Što je Izetbegović htio reći kada je u Islamskoj deklaraciji naglasio kako nema mira i koegzistencije između ‘islamske vjere’ i neislamskih društvenih i političkih institucija, isključujući mogućnost djelovanja bilo koje ‘strane’ ideologije na svom području?

Donosi li smjena Bakira Izetbegovića Denisom Bećirovićem promjenu smjera bošnjačke politike, ili se dogodila ona narodna ‘Sjaši Kurta da uzjaše Murta’? Bi li bilo Bosne i Hercegovine da nije bilo Hrvatske republike Herceg-Bosne? Ima li brutalnijeg političkog paradoksa od bosanskog prema kojemu su agresori Srbi dobili svoju državu u državi, a Hrvati koji su spasili BiH od političkog i fizičkog uništenja danas se nalaze na rubu opstanka? Je li u BiH na djelu antikršćanski trend zbog kojega ju EU tolerira, a možda i podupire muslimanske i svetosavske političke ideologije usmjerene protiv opstanka Hrvata?

Postaje li Milanović naporan sa svojim svađalačkim stavovima i izjavama? Zašto Vlada ne koristi presudu Sanaderu i Hernadyu za promjenu modela upravljanja Inom? Zašto Hrvatska ne drži do dogovorenih stavki iz bilateralnog ugovora Hrvatske i Srbije 2005. godine o recipročnim pravima nacionalnih manjina u Srbiji i Hrvatskoj?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button