Domovina

Milanović:Važnija mi je zanoktica Hrvata u BiH nego cijela Finska i Švedska.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda povodom Dana grada i blagdana sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika Grada.

Nakon sjednice, Milanović se obratio prisutnima te se opet dotakao BiH. Kako je istaknuo, on želi zaštititi Hrvate u BiH od bezobraznog zuluma.

– Želim zaštititi Hrvate u BiH od bezobraznog zuluma. Komšić je jučer vrijeđao Hrvate. Šta Hrvatskoj prijeti da se jasno, glasno i muški zauzme za svoje sunarodnjake u BiH. To da će te gledati kao krkana s Balkana u Briselu? Pa što i da jesmo? Vrijeme odluke se bliži. Ja ovo ne radim radi sebe – rekao je Milanović.

Želi čuti poruku od predstavnika Hrvata u BiH

Poručio je kako mu je važnija i zanoktica Hrvata u Bosni i Hercegovini nego cijela Finska i Švedska.

– Ipak, htio bih čuti poruku od predstavnika Hrvata u BiH, ne samo od Čovića nego i ostalih, vide li oni korist i određenu mogućnost u ovome što ja radim. Taj odgovor mora biti jasan, da ili ne. Da bih još neke stvari poduzimao, moraju jasno reći jesu li za ovo i da vidimo možemo li postići zajedništvo od kojeg nikome neće ni trepavica otpasti. Ako ne čujem to iz HNS-a, onda ću se zamisliti – istakao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske se osvrnuo i na ulazak Švedske i Finske u NATO te je naglasio kako je ovim državama na naplatu sada došla jedna dosta arogantna tutorska politika.

Turci puno “grđi” u zahtjevima

– Kada gurate nos u sve, ugroženo vam je oko. Turci su puno “grđi” u zahtjevima i neće se zadovoljiti tek tako već hoće vidjeti sve na papiru. Ti ustupci koje Turska traži od Švedske ulaze u njihov intimni prostor. Što su kuhali, to će i jesti. To su posljedice agresivne vanjske politike ovih država. Oni su srednja kategorija, a žele se natjecati s teškašem – poručio je.

Na kraju, ponovo se osvrnuo na BiH te je poručio kako očekuje od Bakira Izetbegovića i Željka Komšića da zbog stavova Turske zauzmu stav da Erdogan radi za Ruse.

– Vidite kako je neodrživa pozicija Željka Komšića. Super surađuju s Ankarom, a Ankara sada radi isto što i ja. Ipak, oni direktno udaraju na Fince, ja ne – zaključio je Milanović.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button