Domovina

Mate Mijić: Iza Građanskog odgoja krije se tzv.”civilna religija”ili vjeronauk za progresivdžije

Ljudi koji su veliki pobornici Građanskog odgoja i obrazovanja u školama istovremeno snažno negoduju zbog bilježnica s nacionalnim simbolima. Ispada da je to dvoje suprotstavljeno, a u stvari je savršeno kompatibilno. U srži je građanskog odgoja tzv. “civilna religija”, set društvenih vrijednosti koje su kodificirane u ustavu. Kojem ustavu?

Mijić: Nema odgoja bez nacionalne simbolike i državne propagande

Mate Mijić: Iza Građanskog odgoja krije se tzv."civilna religija"ili vjeronauk za progresivdžije
www.crodex.net

Pa Ustavu Republike Hrvatske. Radi se praktički o revolucionarnom supstitutu za vrijednosti koje promiče institucionalna religija (Katolička crkva). Religijske dogme zamijenjene su civilnima, a religijski simboli državnima. Kad ja kažem da je to vjeronauk za progresivdžije, vi se naljutite, ali to doista jest to.

Želite djecu učiti o liberalnoj demokraciji, demokratskim institucijama, civilnom društvu? Nema problema, ali sve te institucije i zakonski okvir sastavni su dio onoga što poznajemo pod imenom Republika Hrvatska. Želite da se djecu uči manjinskim pravima? Tko ta prava jamči na teritoriju na kojemu mi egzistiramo? Pa naša divna Republika Hrvatska!

A tko je jamstvo da će ta naša republika vječno biti sretna i slobodna? Naše Oružane snage! Kužite sad? Nema građanskog odgoja bez nacionalne simbolike i državne propagande. On tomu i služi, država propagira sebe i svoje ustavne vrijednosti novim generacijama. Ne može se na satu GOO-a pričati samo o LGBT aktivizmu, naglasak je na društvenom okviru koji taj aktivizam omogućuje, a taj nam okvir daje naša ljubljena Republika Hrvatska.

Stoga se pripremite da će, jednom kad GOO u svoj svojoj ljepoti zaživi u hrvatskim školama, pored bilježnica biti i udžbenika i radnih bilježnica na kojima su hrvatska zastava i hrvatski vojnik, a ne bih isključio ni osobu Founding Fathera dr. Franju Tuđmana. Svaki sat GOO-a, podrazumijeva se, započinjat će intonacijom himne i zakletvom zastavi u znak vjernosti voljenoj Republici koja promiče demokraciju, građanstvo, mir, ljubav, rodnu ravnopravnost, inkluzivnost i toleranciju.To je vama vaša borba dala.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button