Ljepota i zdravlje

Mamografski pregledi-kod nedavno cijepljenih žena javljaju se simptomi raka dojke!

Mamografski pregledi kod nedavno cijepljenih žena protiv Covid-19 ustanovili su da se kod tih žena javljaju simptomi raka dojke.

Oko posljedica tzv. cijepljenja imamo već i previše saznanja iako ih odgovorni još kako skrivaju. Evo još jedne informacije koja dolazi iz SAD-a. Prenosimo je u cijelosti.

Liječnici Intermountain Healthcare LSD Hospital iz Salt Lake Citya najavili su u utorak nove smjernice (protokol) za mamografiju kao odgovor na iznenađujuću novu nuspojavu cjepiva COVID-19. Kažu da će žene koje su nedavno primile COVID-19 cjepivo možda morati preurediti godišnji mamografski pregled.

“Kad primimo cijepljenje, dolazi do upalnog odgovora u ruci”, rekao je dr. Brett Parkinson, medicinski direktor Centra za njegu dojki Intermountain Healthcarea.

Mamografski pregledi

U posljednja četiri tjedna liječnici su vidjeli natečene limfne čvorove na screening mamogramima žena koje su nedavno cijepljene. “Kad god ih vidimo na uobičajenom mamografskom pregledu, zovemo te pacijente natrag, jer to može značiti ili metastatski rak dojke koji putuje u limfne čvorove ili limfom ili leukemiju.” Iako je upala uobičajeni odgovor tijela na cjepivo, dr. Parkinson kaže da je iznenađujuće koliko su natečenih limfnih čvorova vidjeli.

“S cjepivom Moderna to je oko 11 % nakon prve doze i 16 % nakon druge doze. Vjerujemo da je usporedivo i s cjepivom Pfizer.” Kao odgovor, bolnica Intermountain Healthcare LSD Hospital  izdala je nove smjernice (protokole) u skladu s Društvom za snimanje dojki.

Žene bi trebale napraviti mamografiju prije prve doze cjepiva, te četiri tjedna nakon druge doze cjepiva. “Ne želimo da ovi pacijenti dobiju lažno pozitivan signal da imaju ovakavu sumnju”, rekao je dr. Parkinson.

Ako postoje zabrinjavajući simptomi, poput sumnjive kvržice, dr. Parkinson kaže da ne odgađate  mamografski pregled. “Rak dojke ubije žene između 40 i 50 000 godišnje. Mnoge od tih smrti su nepotrebne ”, rekao je Parkinson.  “Znam da su mamografski pregledi jedini test koji se pokazao učinkovitim tijekom posljednjih 30 do 40 godina kako bi se smanjila stopa smrtnosti od raka dojke.”

Želite li se cijepiti, dr. Parkinson vas poziva da prije toga dođete na pregled dojki  jer su termini ograničeni. Dodaje da reprogramiranje mamografskog pregleda za mjesec ili dva neće biti od koristi.“

Naravno, to znači da je mamografski pregled bezazlen bez eventualnih nuspojava nakon repetitivnog zračenja, što još nije do kraja ispitano. Ovom članku nije svrha promocija mamografskih pregleda, nego pitanje zašto tijelo žena reagira na cjepivo i zašto otiču limfni čvorovi?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
logično.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button