Domovina

M.Pupovac uređuje HRT program: „Zahvaljujući mom razgovoru s premijerom, HTV je emitirao seriju o NDH“?!

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, neumorno šalje upite Vladi RH. Ovog puta je riječ o izravnom miješanju u program HRT-a, i to po nalogu notornog pobunjenika srpske nacionalne manjine, Milorada Pupovca. Saborska zastupnica se sa opravdanom sumnjom osvrće na grubo kršenje Ustava i činjenje kaznenih djela od strane Milorada Pupovca koji bezobrazno poručuje hrvatskoj javnosti kako je on iznad zakona, te kako za njega hrvatski zakoni ne vrijede. Isti svjedoči i kako sve to radi uz potporu premijera Plenkovića izravno uređujući program javnog tv servisa, naravno, sve to na izravnu štetu hrvatskih poreznih obveznika, a pjevajući hvalospjeve komunističkim zlotvorima.

Slobodni i neovisni mediji zajamčeni su u Ustavu RH. Isto tako, sloboda medija je temeljna vrijednost Europske unije, kojoj Hrvatska pripada. Nedvojbena je činjenica da, ukoliko mediji nisu slobodni, nemoguć je funkcionalan demokratski poredak, što za posljedicu ima:

  • urušavanje društvenih i demokratskih vrijednosti,
  • korupciju i
  • opću nepravdu.
HRT,
Slika: Upit Vladi RH, u kojem se jasno navodi i podsjeća kako zbog kontrole medija hrvatski građani trpe neviđenu korupciju, nefunkcionalne medije te općedruštvenu nepravdu u svojoj svakodnevici.

Kontroliranje medija, to jest, sprječavanje istih da profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao jesu odlike korumpiranih i nedemokratskih režima.

Hrvatski građani svjedoče grubom kontroliranju medija od strane vladajućih struktura, a te deficite potvrđuje i Europska komisija u posljednjem izvješću o vladavini prava u Hrvatskoj. Nesporno je da zbog kontrole medija hrvatski građani trpe neviđenu korupciju, nefunkcionalne medije te općedruštvenu nepravdu u svojoj svakodnevici.

Slika: Milorad Pupovac za tjednik Nacional navodi kako je, „Zahvaljujući mom razgovoru s premijerom, HTV je emitirao seriju o NDH“ / Foto: Wikipedia.hr

Utjecaj na medije od strane vlade jest protuustavni čin, ali i čin koji sadrži elemente kaznene odgovornosti, te napose, on je u potpunosti protivan temeljnim vrijednostima Europske unije. Vladajući moćnici nadmeću se u bahatoj demonstraciji protupravnog utjecaja na medije te se tim štetnim rabotama i javno hvale.

Tako saborski zastupnik Milorad Pupovac u intervjuu za tjednik Nacional od 26. travnja. 2022. izjavljuje: „Zahvaljujući mom razgovoru s premijerom, HTV je emitirao seriju o NDH“ . Ovom izjavom saborski zastupnik Pupovac poručuje hrvatskoj javnosti da je on iznad zakona te za njega hrvatski zakoni ne vrijede.

Molim Vas odgovorite:

  1. Kada i gdje ste obavili razgovor s Pupovcem na kojemu ste dogovarali emitiranje navedenog serijala
  2. Ukoliko je tvrdnja gospodina Pupovca točna, to bi značilo da protivno Zakonu o HRT-u, Vi kao predsjednik vlade određujete sadržaj programa HRT-a. Odgovorite mi, jeste li Vi imali, ili su u Vaše ime druge osobe imale razgovore s HRT-om, s ciljem da se emitira dokumentarni serijal od osobe koja je stručno u potpunosti kompromitirana? Naime, autor serijala Hrvoje Klasić protivno europskim i civilizacijskim standardima današnjice kao i rezolucija, Vijeća Europe i Europskog parlamenta, autor je knjige hvalospjeva o Miki Špiljku, naručitelju političkog ubojstva (presuda Vrhovnog suda Njemačke u slučaju Prates). Osobi koji se divi komunističkim nasilnicima i naručiteljima političkih likvidacija omogućavati angažman za javnu televiziju ali i visoke honorare pretplatnika HRT-a jest neprihvatljivo te iznimno štetno za hrvatske građane i demokratske vrijednosti u Hrvatskoj.
  3. Saborski zastupnik Pupovac tvrdi da Vi imate moć određivati programski sadržaj HRT-a. Ta moć ne može biti legitimna jer je protuzakonita. Slijedom Pupovčeve tvrdnje, odgovorite mi imate li kontakte s ravnateljem i drugim dužnosnicima s HRT-a, te vršite li utjecaj na program HRT-a?

Karolina Vidović Krišto Zastupnica

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button