Domovina

Luka Mišetić: ‘Pupovac je organizirao Vučićev posjet Jasenovcu da izbalansira što je SDSS priznao genocid u Srebrenici’

ALEKSANDAR VUČIĆ, aktualni predsjednik Srbije, ratnih devedesetih(a i sada) bio je radikalni velikosrbin, notorni četnik.

Kao vjerni sljedbenik ravnogorskog pokreta bio je jedan od najbližih suradnika i veliki štovatelj četničkih vojvoda Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića.

S njima je obilazio okupirane dijelove Hrvatske i Bosne i Hercegovine, podržavao i poticao zločine u ime srpstva i propagirao sumanute velikosrpske ideje.

U ožujku 1995., par mjeseci VRO OLUJA, na okupiranom hrvatskom području u Glini uvjeravao je okupljenu masu istomišljenika da „nikada srpska Krajina, Glina i Banija neće nazad u Hrvatsku i da će oni živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi“.

Danas se Aleksandar Vučić pokušao, na mala vrata uz pomoć svog pobočnika Milorada Pupovca, ušuljati u Hrvatsku.

Zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac održao je danas izvanrednu konferenciju za novinare.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u nedjelju da se nije smjelo dogoditi da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ne može u Jasenovac, ali nije rekao koga za to smatra odgovornim.

“Do ovakve situacije i do ovakvog odlučivanja nije smjelo doći. Nije se smjelo dogoditi da predsjednik Srbije ne može doći u posjet Jasenovcu”, rekao je predsjednik najveće srpske stranke u Hrvatskoj.

Najveći je problem izostanak komunikacije, smatra Pupovac, iako je dao naslutiti da su dvije strane ranije razgovarale o Vučićevom dolasku u Jasenovac.

“Postojala je u dva navrata komunikacija kad bi se to trebalo dogoditi pa je odgođeno. Ovaj put nije bilo komunikacije”, kazao je i dodao da je njegov pokušaj da to komunicira “propao”.

Na današnju konferenciju za medije reagirao je hrvatski odvjetnik s američkom adresom Luka Mišetić koji je podsjetio kako je SDSS prvi puta ove godine priznao genocid u Srebrenici.

“Ovaj tjedan je bila komemoracija genocida u Srebrenici, što je Pupovčev SDSS prvi put priznao. Pa je Pupovac brzo organizirao Vučićev posjet Jasenovcu kako bi izbalansirao ono što je ovaj tjedan napravio sa Srebrenicom. Sada Pupovac radi kontrolu štete”, komentirao je Luka Mišetić.

Vučić je namjeravao privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, vjerojatno s istom krajnjom namjerom kao i 1995.: osokoliti svoje sunarodnjake i probuditi im čežnju za jedinstvenom srpskom državom, Velikom Srbijom.Posjet Jas enovcu i prigodno sotoniziranje Hrvatske bio bi idealan način za ostvarenje Vučićevih nakana.

Hrvatske vlasti zabranile su Vučiću ulazak u Hrvatsku, a on nam je poručio: “Samo vi radite svoj posao! Živjet će srpski narod i nikada neće zaboraviti.”

Vučiću, očito ti se čini da je hrvatski narod zaboravan i da smo zaboravili na zločine tebe i tvojih istomišljenika. No, griješiš, jako griješiš. Iako ti naši vlastodršci jako gledaju kroz prste teško zakrvavljenih ruku, hrvatski narod pamti i nikad neće zaboraviti: Vukovar, Škabrnju, Berak, Lovinac, Erdut, Nadin, Dalj, Saborsko, Široku Kulu, Tordince, Tovarnik, Borovo Selo, Novo Selo Glinsko, Slunj, Rakovicu…

Vučiću, koliko god se trudio umanjiti svoju gnjusnu ulogu u devedesetim, za nas si i dalje simbol promašene, zločinačke velikosrpske politike.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button