Domovina

Danas su mu tisuće došli na sprovod: ‘Ma razljutilo me, ja sam Bosanac!’ (VIDEO)

Danas je pokopan legendarni heroj Domovinskog rata Ivana Leutara. Pokojni Leutar bio je pripadnik  “Žutih mrava” koji su se za vrijeme rata u Vukovaru borili rame uz rame sa pripadnicima “Pustinjskih štakora”.

Na posljednjem ispraćaju ovog velikog vukovarskog ratnika očekuju se tisuće suboraca i prijatelja koji nisu dočekali da Leutar završi svoju knjigu za koju se vjeruje da bi bila osebujna baš poput njega. 

Ivan Leutar bio je rječit, slikovit i emotivan, pa su stoga i opisi njegovih doživljaja nešto po čemu će, između ostaloga, biti upamćen.

I po ovome ćemo ga pamtiti

Leutar je rodom bio iz Županje, ali nakon rata Vukovar je bio njegov životni izbor. O tome kako se našao u vihoru vukovarskog rata i kako je upoznao jednog od najvećih heroja Andriju Marića, jednom je prigodom i snimljeno.

“Andriju Marića sam upoznao u Vinkovcima i rekao sam da bih došao u Vukovar , a on mi je rekao ‘ajde sjedi sa mnom i idemo, ne treba ti ništa’. Rekao sam da idem samo po motor, uniformu i oružje, a on mi je na to odgovorio ‘svi ste vi takvi, kad treba u Vukovar treba mi ovo, treba mi ono.’ To me razljutilo jer sam ja Bosanac, sjednem u auto s njim i odem…”

Iva, počivaj u miru, neka ti je laka Hrvatska zemlja koju si tako volio!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button