Vjera

Strašno uništenju koje bi po proroštvu Fatime moglo udariti Zemlju govorio je Benedikt XVI

Mi imamo slobodnu volju i trebamo ju koristiti na dobro čovječanstva…. —Kardinal Joseph Ratzinger (BENEDIKT XVI.), Iz Teološkog komentara Fatimske poruke.

U svibnju 2023. godine navršit će se 106 godina od Marijinih ukazanja u Fátimi, troje djece, od kojih su dvoje sveci Katoličke Crkve, a treća je u postupku.

Ukazanja su to koja su obilježila povijest i nagovijestila budućnost svijeta. Mnogi pokušavaju odgonetnuti fatimsku poruku, no sestra Lucija, jedna od vidjelica rekla je da njezino tumačenje ne pripada pojedincima, već Crkvi, naglasivši da jedino Crkva može protumačiti znakove i simbole koje je Gospa u Fátimi poručila vjernicima te biti pouzdan vodič u razumijevanju onoga što nam Bog želi otkriti.

Crkva je to i učinila 2000. godine, kad je tadašnji kardinal Joseph Ratzinger, predstojnik Kongregacije za nauk vjere, a kasniji papa Benedikt XVI., objavio dugačak teološki komentar i tumačenje „treće tajne”.

Snimka zaslona

Što kaže fatimska tajna?

U svojem komentaru objašnjava znakove i simbole u Gospinim porukama i izlaže nam nevjerojatna otkrića pa tako se dotiče i najstrašnijeg djela tajni, katastrofu, koja bi po proročanstvima mogla udariti Zemlju.

Fatimska tajna kaže: “… Lijevo od Gospe i malo gore, vidjeli smo anđela s plamenim mačem u lijevoj ruci; blješteći, odavao je plamen koji je izgledao kao da će zapaliti svijet; ali su umrli u dodiru sa sjajem koji je Gospa zračila prema njemu iz njezine desne ruke..“

Sestra Lucija dodaje: “Vrh koplja se kao plamen podiže i dodiruje os zemlje. Ona zadrhti. Pokopane su planine, gradovi, mjesta i sela sa svojim stanovnicima. More, rijeke i oblaci izlaze iz njihovih granica, prelijevajući se i dovodeći u vrtlogu kuće i ljude u broju koji nije moguće izbrojati. To je pročišćavanje svijeta dok ponire u grijeh. Mržnja i ambicija uzrokuju razoran rat!”

Kardinal Ratzinger, kasnije Benedikt XVI ovo je poglavlje o uništenju protumačio je na sljedeći način:

“Anđeo s plamenim mačem s lijeve strane Majke Božje odražava slične slike u Knjizi Otkrivenja. To predstavlja prijetnju presude koja se nadvija nad svijetom. 

Danas se mogućnost da bi svijet mogao pretvoriti u pepeo vatrenim morem više ne čini čistom fantazijom: sam je čovjek svojim izumima iskovao plameni mač. 

Vizija tada pokazuje snagu koja stoji nasuprot sili uništenja – sjaj Majke Božje i, proizilazeći iz toga na određeni način, poziv na pokoru. Na taj je način naglašena važnost ljudske slobode: budućnost zapravo nije nepromjenjivo postavljena..

Treba naglasiti važnost ljudske slobode: budućnost nije zadana činjenica i nije zapisana u kamenu. Slika koju su djeca vidjela nije slika zadane budućnosti u kojoj se ništa ne može promijeniti. Štoviše, smisao ukazanja jest naglasiti ljudsku slobodu i potaknuti ljude da se tom slobodom koriste za dobro. (…) (Ukazanje) želi pokrenuti snage promjene u pravom smjeru.

Suprotno od popularnog vjerovanja, Gospina ukazanja u Fátimi nisu slika onoga što će se dogoditi. 

Ona su slika onoga što bi se moglo dogoditi ako ne odgovorimo na Majčin poziv na pokoru i obraćenje srca. Mi imamo slobodnu volju i trebamo ju koristiti na dobro čovječanstva…. —Kardinal Joseph Ratzinger (BENEDIKT XVI.), Iz Teološkog komentara Fatimske poruke.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
vjera

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button