Vjera

Kreće gradnja islamskog centra u Osijeku, a pomoći će ju i arapske zemlje

Dugo najavljivana gradnja islamskog centra u Osijeku napokon kreće u realizaciju.

Sutra, 8. listopada na osječkom Jugu II u neposrednoj blizini Muslimanskog groblja, bit će položen kamen temeljac za budući Islamski centar u Osijeku, a sve je najavio u razgovoru za Radio Osijek glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Osijeku Senad efendija Hevešević.

Slika: Senad ef. Hevešević: Islamska zajednica u Osijeku je s radošću dočekala ovaj trenutak jer je to ostvarenje više desetljetnog sna i želje Muslimana u Osijeku / Foto: snimka zaslona YouTube.

Autor idejnog rješenja je Davor Mateković sa svojom projektantskom kućom Proarh iz Zagreba i bit će još jedan ukras grada Osijeka” rekao je imam i naglasio kako se sve uklapa u svoju okolinu, ali i dodaje dimenziju ljepote.

Molitveni dio samo je jedan središnji element Islamskog Centra. Tu će biti restoranski dio, multifunkcionalna dvorana za različita predavanja, nastave i svi ostali sadržaji koji će ostvarivati ideju “grada u gradu” i ovog Centra kao mjesta susreta. Islamski centar prostirat će se na površini 830 četvornih metara i površinski bit će manji od prvotno zamišljenog. Bit će to mjesto druženja i susreta jer će i pored Islamskog centra biti napravljeno malonogometno, košarkaško igralište koje će biti otvoreno za korištenje svih zainteresiranih.

Cijena same gradnje nije poznata, a radove će izvoditi domaće tvrtke Osijek-Koteks i Projektgradnja plus dok će gradnju financirati od dobrovoljnih priloga vjernika, ali i od donacija koje će prikupiti arapske zemlje. Dovršetak radova očekuje se 2024. godine.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button