Svijet

NEMA TE PRIJETNJE KOJOM ĆETE NAS ZASTRAŠITI!

Najbolja je poruka jedne od voditeljica prosvjeda koja je rekla: Nema te prijetnje kojom ćete nas zastrašiti.

Kanadski premijer je ostao sam u svojoj namjeri da se obračuna s vozačima kamiona i građanima koji ih podržavaju. Nazvao je te ljude “marginalnom skupinom”, a kada su došli u glavni grad Ottawu on je zbrisao s obitelji na nepoznato mjesto i nastavio im slati prijeteće poruke.

Konkretno, pokrenuo je postupak izvanrednih mjera a to znači aktiviranje sve sile da razjuri tu “marginalnu skupinu”. No, prevario se u računici jer za tu odluku je morao dobiti podršku, a podrške nema. Naime, predstavnici pet regija Kanade su jasno izjavili da se protive ovakvoj politici premijera Trudeaua i podržavaju prosvjednike u njihovim zahtjevima.

Dakle, kanadski premijer je ostao sam. Nitko ne može pobijediti narod. Ono što je zabrinjavajuće i nikada do sada viđeno jest namjera sadašnjih vlastodržaca da bankama dadnu ovlasti da svim sudionicima prosvjeda i s njima povezanim osobama mogu blokirati osobne račune bez potrebe za sudskim nalogom kao i obustava važećih osiguranja vozila.

Dakle, u ratu protiv svoga naroda oligarhije su se digle na sofisticiraniju razinu. Tako je ona “teorija zavjere” o mogućoj blokadi računa građana postala stvarnost. Ali, svakoj bahatosti, prijetnjama i torturi dođe kraj, a očito se on sprema i premijeru. Najbolja je poruka jedne od voditeljica prosvjeda koja je rekla: Nema te prijetnje kojom ćete nas zastrašiti. I tako je prosvjed od početnog zahtjeva za ukidanje Covid potvrda pri prelasku kanadsko-američke granice došao do točke kada će i sama vlada morati odletjeti.

Zašto češće pišemo o prosvjedima u Kanadi? To isto se mora dogoditi kod nas i moramo shvatiti da poput Kanađana, nepopustljivim građanskim neposluhom i blokadom na neodređeno vrijeme možemo vratiti slobode, mir i dostojanstvo.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button