SvijetVideo

Koliko vremena Ruskoj raketi Cirkon treba do Londona?

Pojavile su nove snimke ruskog projektila Cirkon, ispaljenog s fregate Admiral Gorškov u Bijelom moru. Cirkon se stavlja u službu ove godine nakon, kako je ruski predsjednik Vladimir Putin opisao, uspješnih testova, prenosi Mirror. Ruska TV Zvezda, kanal u vlasništvu ruskog ministarstva obrane, opisao je brzinu rakete. 

“Brzina hipersonične rakete Cirkon je toliko velika da sprečava protuzračni obrambeni sustav protivnika da na vrijeme otkrije njezin udar. Zapravo, lansiranje te rakete bit će poznato tek nakon što je meta pogođena”, navodi se te dodaje kako projektil ima “promjenjivu putanju” kako bi se izbjegla njegova detekcija. Kako ističe Mirror, projektil bi mogao pogoditi London u roku od pet minuta. 

Putin je u prosincu kazao kako se Cirkon ispaljuje s mora na morske i kopnene ciljeve.  – Ovo je veliki događaj za našu zemlju, značajan korak u poboljšanju sigurnosti Rusije, u povećanju naše obrambene sposobnosti – naveo je tada.  Iako je snimka tek sada objavljena, Mirror navodi kako je vjerojatno snimljena u prosincu. 

Koliko vremena Ruskoj raketi Cirkon treba do Londona?
crodex.net
Izvor: Youtube snimka zaslona

Moskovska državna televizija opisala je Cirkon kao Putinovo oružje za brisanje američkih gradova u slučaju atomskog sukoba. Domet projektila je oko 650 milja, odnosno oko 1045 kilometara, no zapovjednik fregate kapetan Igor Krokhmal tvrdi kako može pogoditi mete na udaljenosti i do oko 1500 kilometara. 

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button