DomovinaLjepota i zdravlje

Znate li koliko osoba koje su već preboljeli Covid se ponovno zarazilo i završilo u bolnici ?

Marija Selak Raspudić je prošli mjesec postavila pitanje ministru Berošu na koji je konačno stigao odgovor od ministra Beroša o broju onih koji su preboljeli COVID, ponovo se zarazili i taj drugi put kada su se zarazili bili hospitalizirani (pogledajte slike).

Postavila je i pitanje o broju onih koji su se ponovo zarazili covidom, a nakon toga umrli od ili s covidom. Ministar Beroš još nije dao odgovor na ovo pitanje.

Ono što je dobro za sve preboljele je da je od početka pandemije do 13.listopada 2021. godine od 352 555 osoba s pozitivnim PCR testom kojima je prošlo 90 ili više dana od prvog pozitivnog testiranja samo 1892 osoba je reinficirana ili samo 0,54 % . Od navedenih 1892 osobe samo je 130 osoba ili 0,03 % u vrijeme reinfekcije bilo hospitalizirano .

Ovi podaci samo potvrđuju prije dva dana objavljenu studiju u Clin Infect Dis, rađenu na 9119 osoba koje su preboljele covid-19 i koja potvrđuje da je samo 0,7 posto osoba imalo ponovnu infekciju SARS-CoV-2 (reinfekcija).

Ti su rezultati potpuno u skladu s upravo objavljenom studijom u JAMA Internal Medicine na 1579 osoba u kojoj su analizirani oboljeli od covida-19 tijekom prvog vala bolesti u Italiji, a od kojih je samo pet osoba (0,31 posto) ponovno oboljelo od covida-19, dok je samo jedna ponovno oboljela osoba hospitalizirana.

Ovo potvrđuje da osobama koje su preboljele COVID-19 nije uopće potrebno cijepljenje jer je ovo je očiti dokaz da preboljenje Covida višestruko bolje štiti od cjepiva i da su svi oni koji su preboljeli dosta sigurni da neće ponovno oboljeti od Covid 19. Zašto onda naš stožer i mediji vrše pritisak na cijepljenje čak i onih koji su preboljeli?

Odgovor ministra Beroš-a

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button