Domovina

Karamarko ukazao na herojski čin u Domovinskom ratu: Volio bih kad bi žrtva ovih heroja bila nadahnuće mladima da pokrenu i ožive Hrvatsku

Na današnji dan 1991. godine počeo je veliki srpski ustanak, a agresoru je glavna prepreka bila hrvatsko mjesto Struga, koju su branili pripadnici policije i 2. A brigade. Događaj koji je prethodio velikoj operaciji kodnog imena ”Žaoka” kojom je zapovijedao ratni zločinac Kapetan Dragan zauvijek će se pamtiti.

Tomislav Karamarko je poginulim herojima posvetio emotivan status.

”Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za prijatelje”. 𝗜𝘃 15,13

Tako je i bilo. Na blagdan svete Ane, 26. srpnja 1991., heroji Pounja, hrvatski policajci, položili su svoje živote za prijatelje, svoj narod i svoju Hrvatsku.
Mile Blažević-Čađo
Mile Pušić
Davor Vukas
Branko Vuk
Ivica Perić
Žarko Gundić
Željko Filipović
Mladen Halapa
Zoran Šaronja
Goran Fadljević
Marijan Parlov
Drago Matijević
Šefik Pezerović

𝐇𝐕𝐀𝐋𝐀 𝐕𝐀𝐌!
𝐒 𝐍𝐀𝐌𝐀 – 𝐙𝐀𝐔𝐕𝐈𝐉𝐄𝐊!

P. S. Prijatelj Dražen i ja bili smo danas u Pounju i spustili se do Struge Banske, položiti cvijeće i zapaliti svijeće.

Ovo naše malo hodočašće ne bi bilo potpuno bez susreta s dragim obiteljima Blažević i Begić. Svaki put me iznova gane skromnost i domoljublje tih ljudi koji su toliko toga dali za Hrvatsku. Volio bih kad bi njihova žrtva i žrtva ovih heroja bili nadahnuće i poticaj mladim ljudima da pokrenu i ožive Hrvatsku. Da joj vrate dostojanstvo i samopoštovanje, da budemo otvoreni za sve, ali i ostanemo ‘svoji’. Napokon…”, napisao je Karamarko na Facebooku.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button