Izbor uredništva

Kanadski liječnici upozoravaju: “Ne dopušta nam se da dobrobit naših pacijenata stavimo na prvo mjesto”

Kanadski liječnici upozoravaju: Deklaracija , kojom se opovrgava nedavna neetična izjava Kolegija liječnika i kirurga iz Ontarija (od 30. travnja 2021.), sada je objavljena na internetu. Vjerujemo da ova deklaracija ima svjetski značaj.

U kanadskoj provinciji Ontario, regulatorno medicinsko tijelo javno je reklo da liječnici sada moraju slijediti javnozdravstvenu politiku, čak i kad to nanosi štetu pacijentima ili ako im prijeti kazna. Ovo se pitanje ne odnosi samo na provinciju Ontario. Ono što brine jest neetično prekoračenje ovlasti, zbog koje vlast određuje liječnicima na koji način će prakticirati medicinu i svoja znanja. Ne dopušta nam se da dobrobit naših pacijenata stavimo na prvo mjesto.

kanadski

Izjava sa sveučilišta u Ontariju u osnovi kaže: “Učinite kako vam se kaže ili ćete biti sankcionirani kao liječnik.”

U trenutnoj vladavini dezinformacija i prisile moćnih državnih i javnih zdravstvenih vlasti ne možemo dopustiti da ova izjava ostane neosporena. Ako se to može dogoditi u Kanadi, to se može dogoditi u svakoj zemlji, a već se događa u mnogim zemljama. Molimo vas, kao našu svjetsku medicinsku braću, da pročitate našu Deklaraciju i da je potpišete. U biranju koga ćemo staviti na prvo mjesto, pacijente ili politiku, moramo biti rame uz rame i ujedinjeni u našoj odluci. Naravno da ćemo na prvo mjesto staviti pacijenta.

Autor: Dr. Stephen Malthouse

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
logicno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button