Vijesti

Još jedan vikend traju prosvjedi protiv obveznog cijepljenja i ograničavajućih mjera

U nastavku prenosimo vijesti sa video snimkama i komentarima sa lica mjesta o prosvjedima protiv ograničavanja osnovnih ljudskih sloboda iz: Francuske-Pariz, SAD-a (djeca izlaze iz škola u znak prosvjeda); Kanade, Ontario, Australije, Canberra, Novog Zelanda…

Francuska, Pariz:

Deseci tisuća prosvjeduju danas u Parizu zbog trajnog ukidanja ograničenja COVID-a i drakonskog režima COVID putovnica u zemlji, koji ostaje na snazi i dalje, braneći necijepljenim osobama gotovo sav javni život.

Pariška policija razbija prozor automobila prosvjednika jer mu se navodno baterija (akumulator) pokvarila i nije mogao pomaknuti svoje vozilo na prosvjedu Freedom Convoy u Parizu, Francuska

https://twitter.com/ElectionWiz/status/1492514024294166535
https://twitter.com/JannerDarren/status/1492528816278970376

SAD: djeca izlaze sa nastave u znak protesta protiv COVID mjera, nošenja maski itd.:

https://twitter.com/ArtValley818_/status/1492251727751352321

KANADA, Ontario

S druge strane, a kako prosvjed vozača kamiona u Kanadi protiv mandata cjepiva protiv #COVID19 eskalira, premijer Justin Trudeau kaže kako razmatraju sve opcije za okončanje blokade:

Danas sam podijelio jasnu poruku onima koji sudjeluju u ilegalnim blokadama i okupacijama: Čuli smo vas. Ali postoje posljedice za kršenje zakona, a te posljedice postaju sve teže. Vrijeme je da se vratite kući u svoje zajednice.

Međutim prosvjednici šalju poruku zajedništva te navode kako čvrsto stoje zajedno iako je svojim postupcima vlast namjeravala i unosila podjelu između crnaca i bijelaca, između ljudi sa maskom i bez maske, između cijepljenih i necijepljenih, ali nisu uspjeli i prosvjednici stoje zajedno snažnije i čvršće nego ikada…

https://twitter.com/canadiangirls99/status/1492419221497651200

Chris Tucker na FoxNews prati sve ovo na sebi svojstven i osebujan način te navodi kako su vozači kamiona, da bi ustrajali u blokadi prometnih pravaca do pobjede, pristupili krajnjim mjerama skidanja guma sa kotača vozila, kako bi onemogućili njiohovo micanje do prestanka mjera koje ograničavaju osnovna ljudska prava! Chris T. nastavlja i naglašava kako vlast već počinje paničariti, (na osnovu današnjeg obraćanja i prijetnji prosvjednicima od strane premijera Justina T.) te pojačava prijetećim i dodatnim diktatorskim načinima provođenja svojih ciljeva, upravo suprotno od sloboda za koje se prosvjednici i bore, želeći ih povratiti natrag.

Canberra, Australija

Protesti u glavnom gradu za okončanje australske agonije i brutalnog stanja policije prema narodu

New Zealand

Broj prosvjednika ispred novozelandskog parlamenta je porastao u petak jer policija nije uspjela silom protjerati prosvjednike u nasilnim sukobima dan ranije.

Ovo je miran prosvjed, bez daljnjeg nasilja, molimo policiju, nosi natpis prosvjednica:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button