Izbor uredništvaVideo

(VIDEO) JEZIV POKOLJ U BAĆINU-STRAŠAN SRPSKI ZLOČIN BEZ KAZNE

JEZIV POKOLJ…Kada su ih pronašli, tijela su im bila potpuno raskomadana. Zdrobljene lubanje, otkinute ruke i noge, trupovi potpuno odvojeni od ostalih dijelova tijela, strojevi su ih rastrgali ali i životinje….

Svjedoci kažu da su prizori zgrozili čak i forenzičare. U Baćinu, mjestu na obali Une s hrvatske strane granice s Bosnom i Hercegovinom, prizori užasa iz jeseni, ratne 1991. godine, šokiraju i zbog onoga što su srpski ZLOČINCI žrtvama napravile za života, ali i nakon njihove smrti, prenosi braniteljski-portal.com.

Tih je dana, u srpskoj ofenzivi, koja je imala za cilj spojiti SAO Krajinu sa zapadnom Slavonijom, pala Hrvatska Kostajnica.

Pripadnici ZNG-a su se povukli iz Hrvatske Dubice, Cerovljana i Baćina. S njima je put Siska otišao i najveći dio civila. Oni koji su ostali u Baćinu odmah su pobijeni. Oni iz Dubice i Cerovljana – mahom starijih godišta – preživljeli su još samo mjesec dana.

Novoustoličene krajinske vlasti sastavile su popis preostalih Hrvata i 20. listopada počeli ih privoditi u vatrogasni dom u Hrvatskoj Dubici i seoski dom u Cerovljanima. Njih više od osamdeset, na današnji dan prije 30. godina, uz oružanu pratnju odvedeni su iz Hrvatske Dubice prema Baćinu. Izveli su ih iz autobusa na livadu, poredali uz rijeku. I pokosili rafalima. Dio tijela pobacan je u Unu. Dio je ostavljen na livadi da ih rastrgaju životinje.

(SCENE NA VIDEU SU IGRANE I SAMO SU DOKAZ I REKONSTRUKCIJA STVARNIH LIKVIDACIJA HRVATA)

UZNEMIRUJUĆI VIDEO-POKOLJ U BAĆINU-REKONSTRUKCIJA

Kada se strašan zadah leševa počeo širiti dolinom Une s obje strane granice, iz poljoprivredne zadruge doveden je bager. Iskopao je plitku jamu i u nju ubacio tijela. Kada je jama 1997. pronađena, smrznuti kosturi gotovo su virili iz nje.Samo su bili prekriveni zemljom.

Riječ je ovdje o stravičnom srpskom pokolju nevinih Hrvata i o najvećoj masovnoj grobnici nakon Ovčare. Kostajnički kraj ponio je naziv “malog Vukovara”. Na mjestu stratišta u Baćinu postavljen je spomenik “Golubica”. Isti je spomenik nekoliko puta postavljan , jer je tonuo u zemlju i lomio se.

Unatoč svemu tome, za ovaj se zločin, počinjen na manje od sto kilometara od Zagreba, još uvijek u široj javnosti jako malo zna.

POKOLJ
STRAVIČAN SRPSKI POKOLJ NEVINIH HRVATA O KOJEM SE MALO ZNA

Organizirala ga je i provela “milicija” SAO Krajine u cilju etničkog čišćenja tog područja. Izrijekom je spomenut i u presudi Haaškog suda Milanu Martiću.

Vijeće za ratne zločine Županijskog suda u Rijeci 2013., u procesu koji je vodila sutkinja Ika Šarić, u odsutnosti je osudilo sedmoricu čelnika krajinske vlasti i pripadnika srpskih postrojbi na ukupno 125 godina zatvora.

Baćin- jedan od najvećih srpskih ratnih zločina u agresiji na RH

Nitko od osuđenih nije dostupan hrvatskom pravosuđu.

Stevo Borojević zvan Gadafi, čovjek koji je zapovijedao streljačkim vodom, nije se našao na optužnici. Njega je pod još nerazjašnjenim okolnostima 1992. na području BiH ubio jedan pripadnik njegove vlastite postrojbe.

Stevo Borojević Gadafi (lijevo) i njegov zamjenik Milan Zec-Foto-privatna arhiva

Oprez-uznemirujući video

Isključivo individualnim zalaganjem pukovnika u miru Ivice Pandže Orkana, skrenula se pozornost i državnih institucija na Baćin i Voćin. Pandža je ujedno i organizator škole na otvorenom koji je ovih prethodnih dana upoznavao učenike sa stradanjima i masovnim likvidacijama Hrvata u SMŽ-i…

Nakon što je Orkan godinama ustrajavao na tom te upozoravao hrvatsku javnost da nitko od hrvatskih institucija nikad nije došao na jednu od najvećih masovnih grobnica likvidiranih Hrvata sa ovog područja u Baćin i Voćin, uslijedilo je napokon ovih nekoliko godina i službeno obilježavanje ovog stravičnog srpskog zločina za koji nitko nije odgovarao.

No, pukovnik Orkan ide i korak dalje te dovodi svoje prijatelje iz Škabrnje kojih je i ove godine kao i prošle stigao pun autobus kako bi odali dužnu poštu svim likvidiranim i nevinim Hrvatima u Baćinu, Voćinu, Kusonjama i tako redom. Škabranjani, iako i sami žrtve velikog srpskog zločina, došli su i odali dužnu poštu svim nevino pobijenima na Banovini, zajedno sa ratnim zapovjednikom Škabrnje koja je prošla stravične zločine od srpskih agresorskih i jugofašističkih JNA zločinaca.

Poslušajte kakvu stravičnu ISTINU govori pukovnik Marko Miljanić , koja nije dobrodošla u hrvatskim medijima i zabranjena je za iznošenje širokoj hrvatskoj javnosti, a sve zbog tzv “više politike”…

VIDEO- Istina o Škabrnji i Vukovaru

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
braniteljski-portal.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button