Izbor uredništva

Je li napad Faktografa na Herceg-Bosnu naručen i plaćen iz Sarajeva?

Već više smo puta na našem portalu pisali o prljavim radnjama tzv. ministarstva istine vezano za njihovu promociju Covid ideologije ,LGBTIQ propagandu i najnovije vezano za klimatske promjene. Svi tekstovi koji se ne uklapaju u njihove narative proglašavani su ”neistinitima” te im je samim time ograničen doseg na najvećoj društvenoj mreži. Međutim njihovo antihrvatsko djelovanje se nažalost nije zaustavilo samo na tome već se krenulo ispravljati očite činjenice vezano za ulogu Hrvatske u ratu u Bosni i Hercegovini  . Kontroverzni glavni urednik Petar Vidov , na tragu velikobošnjačke propagande i specijalnog propagandnog rata koja je nažalost značajno zaživjela i dosta medija u Hrvatskoj optužio Hrvatsku za agresiju na BiH.

Nije tajna da novcem od majorizacije koji su ukradeni Hrvatima, Komšić i bošnjačke tajne službe plaćaju pisanje u njegovu korist u određenim medijima u Hrvatskoj a pojedini tzv. novinari su i bili na njegovom platnom spisku. U tome se posebno ističu portal Index u vlasništvu osuđenog kriminalca Babića, mediji u vlasništvu Hanažeković grupe (tzv. ”Hanžar” mediji) i mediji u vlasništvu obitelji Pavić. Tako imamo tekstove od Roberta Bajrušija, inače supruga Sabine Bajruši, u Jutarnjem listu ili od Gordana Duhačeka na Indexu koji su čista propaganda velikobošnjačkih stavova u Hrvatskoj.

Primjerice Bajruši u RH piše isto ono što u BIH i o BiH govore Željko Komšić i Bakir Alispahić te Bakir Izetbegović. Ovaj drugi je na US crnoj listi zbog terorizma i pomaganja terorizmu. Bajruši nikada nije napisao niti jedan jedini tekst o Augustini Grebenar, o Grabovici, mjestu genocida u kojem je Handžar divizija Bakira Izetbegovića potpuno izbrisala to hrvatsko selo iz prava na postojanje. Zato Bajrušuja možemo smatrati džihadistom novinarstva a Hanža media gropu, medijskom ispostavom Handžar divizije u Hrvatskoj.

Hanža divizija, medijski mastodont pokojnog Hanžekovića, koji i mrtav puca po BH Hrvatima,  nastavila se baviti medijskom prostitucijom i nakon Hanžekovićeve smrti. Ta tvrtka od Komšićevog( čitaj SDA) trećeg uzurpiranja hrvatske pozicije u BIH služi kao medijski bunker te islamističke partije. Jedine deklarirane proterorističke partije Europe. Radikalnije od one Erdoganove. Jutarnji list je  ”džihadistički” bunker za političko tekbiranje po Hrvatskoj.

Zanimljivo je da sam Jutarnji uopće više ne krije što čini i za koga radi.

Te tekstove koji za cilj imaju obmanuti RH javnost o tome što se radi Hrvatima u BIH potpisuju redom Albanci, Turci i Bošnjaci.

Tekstovi slave Komšića, unitarizam BIH predstavljaju kao “civilizacijsku vrijednost” a Čović i Dodik u Jutarnjem su prikazani kao zvijeri koje jedu malu djecu. Prava koja Hrvati imaju zajamčena Ustavom predstavljena su kao primitivni povici razularene gomile. Scena iz Tuzle na kojoj Komšićevi pristalice prijete silovanjem Kolindi Grabar Kitarović nikada nije objavljena u Jutarnjem. Bajruši se pobrinuo da Hrvati, protjerani iz BIH od tih istih džihadista, Komšićevih glasača, nikada ne vide te prijetnje.

Najnoviji slučaj je pisanje i cenzuriranje samog pojma Herceg-Bosna od strane Faktografa i njegovog glavnog urednika Petra Vidova, inače propalog studenta kroatistike. Ponovno se potvrdilo da je Faktograf jedna od najtoksičnijih i najopasnijih pojava u hrvatskom društvu sa kojim bi se trebali pozabaviti SOA i državno odvjetništvo.

Tako nas ne bi ni čudilo,štoviše uvjereni smo, da su najnoviji napadi koji su usmjereni na Herceg-Bosnu došli i plaćeni upravo iz Sarajeva od strane bošnjačkog AID-a. Agencija za informiranje i dokumentaciju koju je osnovala radikalna mreža islamista se neslužbeno smatra odgovornom za mnoga politička ubojstva u BiH i nerede te mnoge laži i dezinformacije koje su plasirane u BiH. Operativci formalno rasformirane bošnjačke tajne službe AID angažirani su i na zastrašivanju svjedoka u predmetima ratnih zločina koji se vode protiv nekadašnjih pripadnika tzv. Armije BiH.

Činjenica je da Faktograf nije neovisan te je izuzetno je opasan za društvo i medijske slobode. Faktografovi potkapacitirani plaćenici napadaju sve koji kritički razmišljaju i usude se reći istinu pa je trenutno Faktograf najveća opasnost za slobodu govora i novinarsku struku te demokraciju općenito. Faktograf je jedna od najtoksičnijih i najopasnijih pojava u hrvatskom društvu a u najvećoj krizi u Hrvatskoj otvoreno i agresivno svrstali na stranu protunarodnih i protuvladinih fanatika oštromjeraša a očito sada vrše i velikobošnjačku propagandu.

NAGLAŠAVAMO: Cenzura je u RH bila Ustavom zabranjena, a medijski monopol kažnjiv. Sve do pojave Faktografa. Oni su iznad ustava. Faktograf i njegovi članovi Petar Vidov i Sanja Despot dobili su od Plenkovića dozvolu za protuustavnu cenzuru hrvatskog novinarstva.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button