Svijet

I Švicarska ukida kontroverzne covid potvrde ?

Švicarski ministar zdravstva Alain Berset dao je za naznačiti da bi kontroverzne covid potvrde u njegovoj državi ubrzo mogle biti ukinute s obzirom da je odgovor tamošnjeg javnozdravstvenog sustava na pandemiju koronavirusa, kako se čini, ‘na pravom putu’.

Isprava koja, kao i u dobrom dijelu ostatka Europe, pokazuje je li neka osoba cijepljena, preboljela covid ili posjeduje negativan test na koronavirus, u Švicarskoj je u uporabu uvedena u srpnju prošle godine, a njezino posjedovanje je uvjet za ulazak na niz javnih mjesta i događaja. No, Berset je u subotu izjavio da je možda došao trenutak da se čitav sustav covid potvrda, o kojima su Švicarci u jednom trenutku glasali i na referendumu, stavi van snage.

– Čini se da je vrijeme uporabe covid potvrda pri svome kraju, rekao je za list Schweiz am Wochenende, kako ga je citirao RT.

Dodao je da mu se čini da je država ‘na pravome putu’, ali je upozorio i da se ‘virus u nekoliko navrata pokazao nepredvidivim’. piše jutarnji.hr.

Tijekom prošle godine u više švicarskih gradova organizirani su prosvjedi zbog uvođenja kontroverznih i nadasve štetnih potvrda, ali i drugih korona restrikcija, a nakon što su protivnici lockdowna prikupili gotovo 200.000 potpisa, u prosincu je organiziran i referendum na kojemu je većina građana ipak dala podršku tadašnjim epidemiološkim ograničenjima, uključujući i potvrde.

Očekujemo od Vlade RH da ukine štetne i potpuno nepotrebne covid potvrde jer kako objasniti svojim građanima da ih vi i dalje maltretirate potpuno suvišnim i štetnim covid-potvrdama ako ih ukida sve više i više zemalja, a čak je i svjetska zdravstvena organizacija zaključila da potvrde o cijepljenju ne treba tražiti za međunarodna putovanja.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button