Domovina

Hoće li litra goriva od 20 kuna natjerati ljude da progledaju?

Od idućeg nas utorka na benzinskim postajama ponovno čekaju nove cijene goriva. Ovoga puta to bi mogao biti značajan udarac na džepove građana s obzirom na to da se radi o rekordnom rastu cijena goriva u Hrvatskoj.

”Litra goriva od 20 kuna će više natjerati ljude da progledaju negoli sve moje objave, a i mnogih drugih. Dok čovjeka nešto opako ne udari po džepu i ne ”zakrulji” po želucu – nema promjena.” piše profesor i bivši saborski zastupnik Ivan Lovrinović.

”Nakon odluke EU da neće uvoziti rusku naftu otvoren je prostor za pravi energetski rat i neograničeni rast cijena nafte i plina. Nije samo pitanje hoće li koštati 20 kuna, već hoće li nafte, a posebno plina biti. Zamislimo samo kakva će situacija biti kad dođe listopad a posebno prosinac kada ‘studen stegne’. Rekao sam: sankcije nisu nikada vodile ka rješenju problema. EU će gadno nastradati; gospodarstva će značajno pasti a građani će biti izloženi nezaposlenosti, skupoći i manjku energenata i dijelom hrane.

Također sam nedavno napisao da ovo nije naš rat, a Plenkovićeva vlada nas sve više uvlači u njega.

Zato, kada dođete na benzinsku pumpu i zavrti vam se u glavi od računa sjetite se da su vam to priredili isti oni koji govore da Hrvatska ide naprijed, da nemamo više makroekonomski neravnoteža, da će nam biti bolje ako uvedemo euru… i sijaset drugih lažnih obećanja. Vlada na visokim cijenama goriva zarađuje daleko više negoli kada je cijena bila normalna i tako pljačka svoje građane. Cijena goriva u Sloveniji i Mađarskoj je fiksirana već duže vrijeme.

Nažalost, promjene ne dolaze onda kada je ljudima dobro već kad im je jako loše. Jesmo li konačno došli do te točke?” pita se Lovrinović.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button