Izbor uredništva

HNS: Sarajevo premreženo ostavštinom Izetbegovićeva paraobavještajnoga begovata

Hrvatski narodni sabor BiH osudio je snimanje, praćenje i neovlašteno objavljivanje razgovora međunarodnih i europskih ministara i dužnosnika.

„Kao neovisna i suverena zemlja koja teži postizanju europskih vrijednosti, Bosna i Hercegovina se jednom zauvijek mora suočiti s destruktivnim djelovanjem radikalnih bošnjačkih paraobavještajnih struktura u Obavještajnoj-sigurnosnoj agenciji (OSA BiH), među medijskim urednicima i aktivistima koji nelegalno djeluju, snimaju i javno šire protupravno prikupljene audio i video snimke domaćih i međunarodnih visokih dužnosnika“, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

HNS BiH poziva sve institucije Bosne i Hercegovine na zaštitu međunarodnih gostiju, stranih diplomata i službenika u Bosni i Hercegovini sukladno međunarodnim konvencijama i obvezama koje iz njih proizlaze.

„HNS BiH podsjeća predstavnike međunarodne zajednice kako je Sarajevo u zabrinjavajućem omjeru premreženo ostavštinom Izetbegovićeva paraobavještajnoga begovata, u službi najradikalnijih bošnjačkih krugova, čime ono postaje neprijateljska sredina za međunarodno djelovanje. Zagovornici protiv europskih vrijednosti su sustavnim uništavanjem povjerenja unutar zemlje i prema međunarodnim institucijama učinili i čine nenadoknadivu štetu integritetu, opstojnosti i euroatlantskoj budućnosti Bosne i Hercegovine“, stoji u HNS-ovom priopćenju.

Podsjećamo, tijekom vikenda mediji bliski SDA objavili su neovlašteno snimljeni razgovor između predsjednika HNS-a Dragana Čovića i mađarskog ministra vanjskih poslova Petera Szijjarta.

Podsjećamo Agencija za informiranje i dokumentaciju koju je osnovala radikalna mreža islamista se neslužbeno smatra odgovornom za mnoga politička ubojstva u BiH ,nerede te plasiranje mnogih dezinformacija.

Iako su na papiru davno ugašeni, događaji s njihovim potpisom redovito se odvijaju pred izbore. I nedavno uništavanje pravoslavnog groblja u Mostaru i pisanje gnjusnih poruka, a za koje su unaprijed osuđeni Hrvati a ovo najnovije neovlašteno snimanje , čini se da nosi potpis AID-a i njihovih satelita infiltriranih u razne organizacije i državne službe.

Izvor:Dnevnik.ba

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button