Izbor uredništva

HERMAN VUKUŠIĆ: SVI MORAMO BITI UZ SRBIJU DANAS JER SE TO SUTRA MOŽE DOGODITI U HRVATSKOJ

Svi moramo danas biti uz Srbiju, jer se ovakve tragedije sutra mogu dogoditi u Hrvatskoj! Dva masakra koja su odnijela na desetke mrtvih i ranjenih u Srbiji u razmaku od par dana!

Počinitelji su maloljetnik i mlađi punoljetnik , a nakon prvog pokolja u Beogradu odmah je uslijedilo nekoliko agresivnih incidenata u školama od strane djece koja su glorificirala ubojičin čin.

Štoviše, na glavnom duhovnom i mentalnom otrovu današnjice, TikToku, formirana je i grupa “obožavatelja” sa preko nekoliko stotina tisuća lajkova odobravanja tog sumanutog čina.

A onda, dok se tijela beogradskih žrtava nisu niti ohladila, četrdesetak kilometara dalje, blizu Mladenovca, novi masakr!

Sljedećih dana, tjedana, mjeseci tone i tone tinte biti će prolivene u objašnjavanju i analizi ovih svirepih ubojstava, a ja sada, kao netko sa preko trideset godina iskustva u radu sa traumama najgore vrste, ovdje kažem sljedeće:

Svi moramo danas biti uz Srbiju, jer se ovakve tragedije sutra mogu dogoditi u Hrvatskoj!

Ako nekome nije jasno zašto ovo pišem, evo nekih mojih razmišljanja:

– ima li ova generacija mladih (Generacija Z) ikakove društvene smjernice u smislu tradicionalnih vrijednosti koje su stoljećima vladale na ovim prostorima?

– ako su svi oblici zlostavljanja djece tijekom pandemije bili u porastu, zar nije za očekivati da će se razbuktati i heteroagresivnost (agresija spram drugih) u mladih naraštaja?

– neka i hrvatsko i srpsko vijeće za elektroničke medije malo analiziraju kvalitetu svojih nacionalnih programa, posebice reality trakavica i zapitaju se kakvu poruku ta smeća od emisija šalju mladima;

– kada bi netko iz vrha vlasti samo dva dana za redom gledao šta se sve pušta i dopušta na društvenoj mreži TikTok, uz prosječan kvocijent inteligencije ili bi poludio ili bi se dobro ispovraćao prije nego bi istu odmah zabranio!

– šta očekivati od naraštaja kojem je svaki identitet, pa čak i onaj spolni brisan od malih nogu, a oni za stolom međusobno šute i komuniciraju pametnim telefonima?

Mogao bih još puno pisati, ali (za)sada ću stati i pomoliti se za žrtve u Srbiji uz vapaj svima onima na vlasti u obje države da shvate kako ovim naraštajima hitno treba pomoći da dobiju normalnu mladost.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button