Vijesti

Grlić Radman optužio kolegicu iz BiH da u islamskim zemljama nabavlja oružje, stigao žestok odgovor: ‘Opasna neistina!‘

Dodala je da se radi o podvalama i dezinformacijama koje “u maniri proruskih proxy politika – destabiliziraju regiju”

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković odlučno je reagirala na današnju izjavu šefa hrvatske diplomacije Gordana Grlića Radmana.

Ministar vanjskih poslova Grlić Radman obratio se danas Hrvatskom saboru gdje je govorio o položaju hrvatskog naroda u BiH i ulozi visokog predstavnika Christiana Schmidta.

<p>BLAGAJ, 25. listopada - Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u ponedjeljak je na tvrđavi hercega Stjepana Kosače (Stjepan grad) u Blagaju obilježena 543. godišnjica smrti kraljice Katarine Kosače-Kotromanić.</p>
Slika: Zajednica žena HDZ-a BiH odlučila je ovaj tjedan odustati od posjeta Stjepangradu, odnosno tvrđavi hercega Stjepana Kosače nedaleko od Mostara nakon što je nekoliko političkih radikala zaprijetilo okupljanjima podižući međunacionalne napetosti i prijeteći da će izazvati incident, piše Večernji list BiH, prenosi dnevnik.ba / Izvor

– Zašto je dolje visoki predstavnik? Pa jer je to država s demokratskim deficitom. Hrvati su stiješnjeni između srpskog separatizma i bošnjačkog unitarizma. Pa njima dolje nije lako, sjetite se onih huškačkih prosvjeda. Prijeti im se ratom, prebrojavanjem. Ministrica vanjskih poslova ide u islamske zemlje tražiti oružje”, rekao je Grlić Radman odgovarajući na repliku jednog zastupnika.

Podnoseći izvješća za 2020. i 2021. godinu o provedbi Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u BiH, Grlić Radman je u Saboru, između ostalog, rekao da “ministrica ide u islamske zemlje po oružje”, prenosi jutarnji.hr.

“Apsolutno je neshvatljivo da šef diplomacije jedne države članice EU i NATO iznese ovako opasnu neistinu! Potpuno je jasno da u BiH ne može ući niti iz nje može izaći niti jedan metak, a da suglasnost ne daju nadležne institucije u kojima su predstavnici svih konstitutivnih naroda i ostalih. To govori da se radi o zlonamjerno izrečenoj neistini i zlonamjernom pokušaju diskreditacije ne mene osobno, nego jednog cijelog naroda i države”, rekla je Turković, a prenosi Klix.ba.

Ona je dodala da se radi o podvalama i dezinformacijama koje, kako je rekla, “u maniri proruskih proxy politika – destabiliziraju regiju”.

Free photos of Grocery store
Slika: U međuvremenu je u BiH nivo cijena u rujnu ove godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine viši za 17,3 posto!
Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 26,2 posto
, alkoholna pića i duhan za 2,5 posto, stanovanje i režijski izdaci za 20 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće za 10,9 posto, zdravstvo za 1,7 posto, prijevoz 28,2 posto, prenosi dnevnik.ba / Slika: Pixabay.com

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
jutarnji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button