Domovina

Fra Mario Knezović – NOVA VELIKA PODVALA!

Fra Mario Knezović- NOVA VELIKA PODVALA: Vjeronauk ili kritičko mišljenje❗️

Nova podvala. U čemu je vidim? Logika kaže da onaj tko ne želi učiti vjeronaku – Bog postoji, da je pandan (suprotnost) tomu predmet ateizam – Bog ne postoji. Ova mučka podvala koja se sprema hrvatskim đacima kao hoće reći kako oni koji idu na vjeronauk ne znaju kritički misliti što je velika laž. Sve je baš suprotno. Božja nas riječ u Isusu Kristu potiče: sve provjeravajte…, ne dajte se zavesti…, čitajte znakove vremena itd.

🟥PITAM❓️Zašto oni koji ne žele djecu slati na vjeronauk nemaju autentične hrabrosti zalagati se za učenje ateizma?

🟥Dok to ne odluče neka čitaju iskustva velikoga znanstvenika i bivšeg ateiste Antony Flewa, napisao je na fra Mario Knezović na svojoj Facebook stranici.

NOVA VELIKA PODVALA: Vjeronauk ili kritičko mišljenje❗️ (Foto: Snimka zaslona)

Tko je fra Mario Knezović?

Dr. sc. fra Mario Knezović rođen je  u Posušju, selo Broćanac, zaselak Širića Brig, kao deveto dijete u obitelji Ljube i Zore r. Grubišić. Sjemenište s klasičnom gimnazijom od 1989. do 1993. pohađao je u Dubrovniku, Visokome i Sinju.

U Franjevački red stupio je 1993. na Humcu. Fakultetsko obrazovanje, diplomsko i poslijediplomsko pohađao je na Sveučilištima u Zagrebu i Mostaru. Osim teologije i filozofije uže znanstveno područje studiranja mu je novinarstvo, političke znanosti i komunikologija. Doktorsku disertaciju je obranio 2018. s titulom doktora znanosti iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti i odnosa s javnošću. Boraveći kao student u Zagrebu, bio je jedan od osnivača Zavičajnoga kuba hercegovačkih studenata te je potaknuo izdavanje studentskoga časopisa »Moj kamen« i bio prvi njegov urednik.

Za đakona je zaređen 1999. godine u Detroitu – Trpy (SAD). Godinu đakonata proveo je u New Yorku. Za svećenika je zaređen 2000. u Chicagu (SAD). Nakon Mlade mise, koju je proslavio 2000., djelovao je u župi i samostanu sv. Petra i Pavla u Mostaru i kao vjeroučitelj u Srednjoj medicinskoj školi u Mostaru. Od 2000. do 2004. bio je tajnik Konferencije viših redovničkih poglavara Bosne i Hercegovine. Ravnateljem Informativnoga centra Mir Međugorje i glavnim urednikom Radijske postaje Mir Međugorje postaje 2001.

U toj službi ostaje do 2005. godine. Od 2005. do 2013. bio je župni vikar, voditelj Frame i srednjoškolski vjeroučitelj u Posušju. Kao autor i suautor sudjeluje u nekoliko knjiga, produkcijskih i multimedijalnih uradaka. Piše u nekoliko časopisa, te je suradnik više medija u Domovini i svijetu. Njegova knjiga pod naslovom „Nisam šutio – otvoreno o Crkvi, politici i društvenim događanjima“ budi poseban interes. Vole ga mladi, a cijeni ga i bivši britanski premijer Tony Blair kojem je pomogao da postane katolik.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button