Svijet

False Flag operacija? On-line ekstremizam kojim upravljaju vlade

Dokazi upućuju na to da su određene vlade upravljale lažnim krajnje desničarskim računima na društvenim mrežama, podižući važnost ‘ekstremizma’ u javnoj svijesti na načine koji mogu opravdati ograničavanje slobode govora, što izgleda i jeste primarni cilj ovakvih operacija danas, a sutra možda bude i ograničavanje – života – što je upravo tako pokazala i povijest.

Lažne krajnje desničarske račune na društvenim mrežama očito je promoviralo nekoliko zapadnih vlada. Prema Breitbartu, a pozivajući se na istraživanje njemačkih novina Süddeutsche Zeitung:

Stotine lažnih računa na društvenim mrežama koji zastupaju krajnje desničarsku ideologiju na platformama kao što su Twitter, Telegram, Instagram i Gettr upravljano je od strane njemačke savezne države, otkrilo je izvješće glavnih novina u zemlji. Prema izvješću Süddeutsche Zeitunga… Njemački savezni ured za zaštitu ustava upravljao je stotinama računa koji zastupaju ekstremističke stavove u svrhu infiltracije u skupine od interesa za vladine dužnosnike,

piše Carlos Perona Calvete za europeanconservative.com
Sponsored image
Operacija pod tzv.lažnom zastavom (engl. false flag) je aktivnost počinjena s namjerom prikrivanja stvarnog cilja (ograničenja slobode govora) i izvora odgovornosti (vlada država) i svaljivanja krivnje na drugu stranu (ekstremiste). / Foto: pixabay.com

Izvješće također sugerira da je “savezni ured … plaćao državnim službenicima da upravljaju računima koji se predstavljaju kao radikali na ljevici i desnici, kao i radikalni islamski ekstremisti, aktivisti protiv cijepljenja.”

Piše John Cody za ReMix News:

Stotine radikalnih nacista i desničarskih ekstremista na internetu zapravo su agenti njemačke domaće obavještajne službe, a mnogi od njih mogli bi biti odgovorni za ‘poticanje mržnje’, pa čak i nasilja… Njemački Savezni ured za zaštitu ustava (BfV) tvrdi da ovi računi su potrebni za učinkovito praćenje ekstremne desnice, ali kritičari kažu da oni također mogu promicati i aktivno poticati radikalizam, prema izvješću njemačkih novina Süddeutsche Zeitung … Prema istraživanju novina, vlast je mnogo uložila u ‘virtualne agente‘ od 2019. koju financira novcem poreznih obveznika.

Izvor: Remix

Također možemo navesti slučajeve koji upućuju na sličan način postupanja od strane američkih obavještajnih službi. Gore spomenuti članak Breitbarta povlači eksplicitnu paralelu sa Sjedinjenim Državama:

Savezne agencije u Sjedinjenim Državama [također] se često optužuju za promicanje tvrdokornih ideologija kao dio [jednog] pokušaja infiltracije u radikalne skupine… otkriveno je da su FBI-evi doušnici igrali aktivnu ulogu u zavjeri oko planirane otmice Gretchen Whitmer, Guvernerke Demokratske stranke za Michigan. Prema istrazi Buzzfeeda o navodnoj terorističkoj zavjeri, doušnici koji su radili pod vodstvom federalnog tijela igrali su aktivnu ulogu ‘u gotovo svakom aspektu navodne zavjere, počevši od njezina početka.’

Izvor: Breitbart

Čak i osim svojstvene opasnosti u promicanju nečega što se može opisati kao ‘desničarski ekstremizam,’ (vjerojatno prvenstveno shvaćen kao neprijateljstvo prema određenim skupinama ljudi), čini se da gore navedeno ide znatno dalje od onoga što bi moglo biti zamislivo potrebno za infiltraciju i praćenje “skupina interesa za vladine dužnosnike.”

Osim toga, dok istinski ekstremisti postoje – od kojih će neki biti nasilni – umjetno podizanje istaknutosti krajnje desnog ekstremizma u javnoj svijesti može se, sasvim jednostavno, upotrijebiti za intenziviranje tog procesa pri čemu svaki znak nevolje zbog masovne migracije, je na primjer, stigmatizira se, opravdavajući ograničenja slobode govora i izražavanja na samo onaj koji se smatra politički nekorektnim.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
europeanconservative.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button