Domovina

Evo koliko je novca Tomašević dao tvrtki Dane Budisavljević koja javno podržava Možemo:

Tvrtki Hulahop, na čijem je čelu Dana Budisavljević, Tomislav Tomašević dao je preko 100 000 eura poticaja za kulturu. Budisavljević, inače autorica filma “Dnevnik Diane Budisavljević”, javno je sudjelovala u kampanji Možemo! za lokalne i parlamentarne izbore. Podržala je Tomaševića za gradonačelnika Zagreba.

Ovih dana, ali i ranije, pisali smo koliko novca za kulturu Grad Zagreb, na čelu s Tomaševićem, dijeli ljevičarskim udrugama. Na javni poziv za davanje sredstava za javne potrebe u kulturi mogli su se prijaviti “samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi čiji osnivač nije Grad Zagreb, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost iz područja kulture i umjetnosti”. 

Među onima koji su dobili velike svote za svoje projekte i programe su razne ljevičarske udruge kojima su na čelu ili su im članovi ljudi povezani s Možemo!

Dana Budisavljević i podrška Možemo!

Tako je i u slučaju tvrtke Hulahop. Radi se o tvrtki za proizvodnju filmova, videofilmova i televizijskog programa.

Tvrtka je od 5. ožujka do 24. travnja dobila ukupno 109 900 eura. Najviše za Svjetski festival animiranog filma Animafest – 101 500 eura. Na čelu tvrtke Dana Budisavljević. Ona se, uz Olinku Višticu, navodi kao direktorica i osoba ovlaštena za zastupanje tvrtke.

Zanimljivo je da je Budisavljević aktivno sudjelovala u kampanji Možemo! za lokalne izbore. Javno i otvoreno podržala je Tomaševića za gradonačelnika, koji njenoj tvrtki sada daje ogroman novac poreznih obveznika.

 Možemo! je podržala i na ovogodišnjim parlamentarnim izborima.

Izvor:narod.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button